שלוש העוגות הפופולריות ביותר בכל גיל

21/03/2023
אוכל ובישול

עוגות הן חלק בלתי נפרד מחגיגות בכל שלבי החיים, בין אם מדובר בחגיגות יום ההולדת עם החברים גן, בחגיגות השחרור מצבא או מחגיגות של ימי נישואים. לצד כל החידושים שיש בעולם הקונדיטוריה, ישנן עוגות שלעולם יישארו קלסיות ואהובות מכל. הנה רשימה של העוגות הפופולריות ביותר בכל גיל.

עוגת גבינה פירורים

אחת העוגות שהכי מזכירה בית היא ללא ספק עוגת הגבינה. עוגת גבינה פירורים היא כמובן הגרסה הקרה של עוגות הגבינה והיא מביאה שילוב שמיימי בין פריכות הפירורים לקטיפתיות של קרם העוגה. בכל ארוחה חלבית סביר להניח שהעוגה הזו מככבת גם אצל המשפחה שלכם ואין ספק שהיא זוכה לפופולריות גדולה במיוחד בחג השבועות.

אחד היתרונות של עוגה זו היא שניתן לשדרג אותה בהמון דרכים ולזכות בטעמים חדשים ומעניינים. אפשרות אחת פשוטה ביותר היא כמובן להוסיף פירות טריים. את הפירות אפשר להוסיף לתוך בלילת העוגה או שניתן לקשט עמם את חלקה העליון. דרך נוספת לשדרג את העוגה היא להחליף את פירורי החמאה או הביסקוויטים המקוריים בפירורים מעוגיות אחרות, כמו עוגיות קרמל או עוגיות שוקולד.

כאשר מכינים עוגת גבינה פירורים ישנם שני דגשים עליהם כדאי להקפיד. הראשון הוא לעקוב אחר המתכון בדייקנות, כדי להשיג את הטעם והמרקם האידיאליים. הדגש השני הוא להקפיד על כך שיהיה לכם די זמן לקרר את העוגה במקרר כפי שצריך, כדי להבטיח שהיא תהיה יציבה ונוחה לחלוקה.

עוגת גבינה אפויה

לצד עוגת הגבינה פירורים ישנה כמובן עוד עוגת גבינה מפורסמת שעליה בלתי אפשרי לוותר. עוגה זו היא כמובן עוגת הגבינה האפויה. עוגה זו דורשת מעט יותר מיומנות במטבח מקרובת המשפחה הקרה שלה, אך אם תקפידו לעקוב אחר מספר כללים, תוכלו להגיע לעוגה תפוחה, טעימה ואוורירית.

גם במקרה של עוגת הגבינה האפויה חשוב מאוד לעקוב אחר המתכון בדיוק, אולי אף יותר מאשר במקרה של עוגת הגבינה הקרה. היחס בין המרכיבים השונים וסדר הוספתם ישפיע על מרקם העוגה, ימנע צניחה וישפיע על הטעם שלה. כמו כן, לפני השימוש במצרכים להכנת העוגה מומלץ לאפשר להם להגיע לטמפרטורת החדר. כך תוכלו לאפשר ערבוב קל וחלק הרבה יותר של המרכיבים, תוך שאתם נמנעים מערבוב יתר.

אחד מהטיפים החשובים ביותר לאפיית עוגה גבינה בצורה אחידה, תוך מניעת צניחה שלה לתוך עצמה, היא לאפות את העוגה בסביבה לחה. לכן, בעת האפייה חשוב שתבנית העוגה תהיה מונחת בתוך כלי עם מעט מים. כאשר המים יתאדו בשל החום של התנור, הם ישמרו על העוגה לחה ואתם תיהנו מתוצאה מושלמת.

עוד טיפ נפלא קשור דווקא לסיום האפייה של העוגה. בסיום האפייה הימנעו מפתיחה של דלת התנור מיד. במקום, תנו לתנור להתקרר עם העוגה בתוכו. רק לאחר מכן פתחו מעט את דלת התנור ואפשרו לעוגה להצטנן עוד. ולבסוף, תוכלו לפתוח לגמרי את דלת התנור, אך את העוגה הוציאו אך ורק כאשר היא מגיעה לטמפרטורת החדר. כך תוכלו למנוע צניחה של העוגה.

עוגת שוקולד

אי אפשר לדבר על עוגות פופולריות מבלי לדבר על עוגת השוקולד כמובן. מדובר בעוגה שהיא חלק מחגיגות יום ההולדת של כל ילד במדינה. מתכון לעוגת שוקולד יכול להיות פשוט ביותר ולכלול ביצים, סוכר, חלב, אבקת קקאו, קמח תופח ושמן. אך לצד העוגה הפשוטה והמוכרת, המעוטרת בסוכריות צבעוניות, ישנן גם עוגות שוקולד הרבה יותר מפוארות המשלבות קרמים, הפתעות בכל ביס או פירות. התכונה המדהימה ביותר של השוקולד היא שהוא משתלב נפלא כמעט עם כל טעם מתוק אחר, כך שהאפשרויות שלכם בהכנת עוגה זו הן כמעט בלתי מוגבלות.

הטריק להכנת עוגת שוקולד עשירה בטעמה היא לשלב בתוכה שוקולד או אבקת קקאו איכותיים כמה שניתן. ככל המרכיבים הללו יהיו איכותיים יותר, כך טעמה של העוגה יהיה עשיר יותר ואתם תקבלו המון מחמאות. טיפ נוסף שיבטיח לכם עוגה מצוינת הוא להימנע מלאפשר לבלילה לשבת זמן רב לפני האפייה. ככל שהבלילה תחכה יותר זמן לפני האפייה כך הבלילה תיעשה סמיכה ודחוסה יותר והרי אנו רוצים להשיג עוגה אוורירית וקלילה. לבסוף, וודאו שלפני שאתם מכניסים את העוגה לאפייה התנור חם כמו שצריך, כדי לאפשר אפייה מדויקת ככל הניתן.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...