חמישה תחומי חיים שהפכו להיות משמעותית יותר נוחים בתקופת הקורונה

04/10/2021
תודעה וחופש


בהתחלה, היה נדמה שכל מה שקשור עם הקורונה חייב להיות רע. אנשים יצאו לחל"ת. אנשים היו סגורים בבתים ולא הלכו לעבודה ולא התקיימו לימודים סדירים. וגם בלי הופעות בידור ותחלואה שעולה, אבל לאט לאט הכל השתנה. לא רק שחיסונים פותחו וחולקו, מסתבר שבהמון תחומי חיים נוצר מהפך. לפחות בחמישה תחומי חיים אפשר להודות שהדברים נעשו נוחים משמעותית, דווקא בתקופת הקורונה.

1. עבודה מהבית לעבוד בכפכפים 

לפני הקורונה, מי חלם שהבוס יאפשר לנו לעבוד מהבית, בכפכפים? כל יום חופשה או יום מחלה נבדקו בפינצטה. אבל כיום, לא רק שאף אחד לא יצפה שנגיע לעבודה חולים, אלא שעבודה מהבית הפכה לנפוצה וזה הכיוון שאליו הולכים הרבה מעסיקים וגם ארגונים גדולים. עבור הרבה אנשים, נדמה שזו משאלה שהתגשמה. אפשר לעבוד מכל מקום, בלי להתלבש יפה, בלי לעמוד שעות בפקקים, בלי לחפש חניה. ועוד משהו, בקטנה – מי שפעם עצר בדרך מהעבודה למלא טופס לוטו, כבר מזמן מצא חלופה. שולחים אונליין, פשוט וקל.

2. לצאת לבלות אונליין – לא צריך להתגנדר

לפני הקורונה, כל יציאה לבילוי מחוץ לבית הייתה משימה: להתגלח או להתאפר, למרוח לק או לעשות פן. לחשוב מה ללבוש, איזו חולצה תתאים לנעליים או אילו נעליים יתאימו לשרשרת או לצבע החדש לשיער. בתקופת הקורונה למדנו שלפעמים מאוד כיף ונחמד לצאת לבלות בלי לצאת מהבית. ניתן להירשם למופעי סטנד אפ בזום. אפשר לצאת לקונצרטים שמשודרים בהופעות חיות או מוקלטות. אפילו מופעי קוסמות, שירה בציבור או קריוקי ואירועי ילדים נערכים במרחב הווירטואלי. לא צריך להתגנדר ואפילו, אפשר להספיק יותר. ועוד משהו, בקטנה – טרנד של מפגשי חברה או מסיבות, כאשר על המסך נהנים ממופע בזום.

3. ייעוץ רפואי אונליין – מי צריך להגיע לקופת חולים

הקורונה העלתה למרכז הבאה טכנולוגיות רפואיות חדשות וחיסונים שנחשבים לפורצי דרך. ובכל זאת, אף אחד לא שואב נחת מלהגיע למרפאה, לקופת החולים או לחדר המיון. אמנם עוד לפני הקורונה כבר החלו לשלב שירותי אונליין בקופות החולים השונות (מי יותר ומי פחות), אבל כעת הדברים כבר מתקדמים בקצב מסחרר ממש. מבוטחי הבריאות והמטופלים מוזמנים לקבוע תורים לייעוץ רפואי אונליין. אפשר לשוחח עם רופאים מומחים בזום, לקבל ייעוץ בשיחת ווידאו ואפילו לקבל טופס 17 או אישורים אחרים, במייל או לוואטסאפ. כאשר מגיעים פחות לקופת החולים, מרגישים יותר טוב וגם סיכויי ההידבקות יורדים. ועוד משהו בקטנה – סטארטפים משקיעים כיום הון עתק בפיתוח טכנולוגיות רפואיות לאבחון וטיפול מרחוק. העתיד כבר כאן.

4. להזמין מהבית – מדיניות החזרות הרבה יותר גמישה

רכישות באינטרנט הן לא דבר חדש. גם לא הזמנות ממסעדות, אונליין. אבל בתקופת הקורונה הדברים קיבלו חיזוק עצום. פתאום, גם חנויות שלא מכרו ברשת, החלו להציע מוצרים אונליין, להזמנה ורכישה. פתאום, גם מסעדות יוקרה מוציאות משלוחים עד הבית. פתאום, מדיניות ההחזרות, גם של מיטב המותגים, הולכת יותר לקראת הלקוח. פתאום, הקניונים כבר פחות מושכים, גם לבעלי התו הירוק שהתרגלו לקבל הכל, עד הבית.

5. השכלה - הרצאות ולימודים במחשב ובסמרטפון

מיטב המרצים ומיטב מוסדות הלימוד כבר הבינו שאם לעבוד מהבית זה אפשרי, אז גם להעביר הרצאות או קורסים, זה פשוט מתבקש. כאשר ההשכלה באה עם תכנים בזום או באפליקציות חלופיות, אפילו סגרים מזדמנים פחות מפריעים. אפשר לנצל כל זמן פנוי, להרחיב דעת, ללמוד ובמקרים מסוימים גם לקבל דיפלומה או תעודות הסמכה הביתה.  

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...