תלמידים מפ"ת ישגרו ניסוי מדעי לחלל?

22/01/2018 | בר אזולאי
חדשות


פרויקט "רמון ספייסלאב" הינו מיזם של קרן רמון ובהובלתם ושיתופם של משרד החינוך ומשרד המדען  הראשי.

תלמידי כתה י'2  בבית הספר הרב תחומי עמל ב' בפתח תקווה לוקחים השנה חלק בפרויקט בהנחייתם של המורה לפיזיקה - עופר זיטמן, והמנטור מטעם קרן רמון - יאיר שימרון.

במסגרת הפרויקט נחשפו התלמידים לעולמות תוכן מגוונים, מושגים וידע בתחום החלל, האסטרונומיה, תנאי החלל והשפעתם על האדם בתחנת החלל, בירח ועל המאדים, תכניות החלל השונות, פיתוח אמצעים וטכנולוגיות אשר משפיעים עלינו בכדור הארץ. כמו כן, למדו התלמידים להכיר את דמותו של אילן רמון ז"ל, האסטרונאוט הישראלי הראשון, שנספה באסון המעבורת קולומביה ב – 1.2.2003, והכירו מקרוב את דרכו ומורשתו החינוכית.

תוך פרק זמן קצר יחסית התגבשו והעמידו מספר ניסויים ברמה גבוהה, החל מהגיית הרעיונות וכלה בתכנון הניסוי על פרטיו, במטרה לשלוח אותו לחלל. פעילות שהייתה ועודנה מגבשת, מאתגרת מאד ומהנה.

מנטור הכיתה, יאיר שימרון: "חשיבות התוכנית בעיני מעבר להעשרת הידע של התלמידים בנושאי טכנולוגיה וחלל, היא עירור השראה והקניית כלים כמו עבודת צוות, שיתוף פעולה, עמידה מול קהל ותחקור. אלו בעיני כלים שילוו אותם בכל דרך בה יבחרו ויובילו אותם להצלחה. זכיתי לעבוד בתוכנית עם מורה מדהים ועם תלמידים שהשמים עבורם אינם הגבול."

ביום ראשון הקרוב, ה-28 בינואר, תלמידי הכיתה ייצגו את בית הספר ויתחרו בגמר הארצי בו מתחרים כ- 700 תלמידים מבתי ספר שונים ברחבי הארץ על שיגור ניסוי מדעי לתחנת החלל הבינלאומית.

הניסויים שישתתפו בגמר :

הניסוי המוביל - הבודק את השפעת הסידן על קצב חלוקת תאים בוני עצם בתנאי מיקרוגרביטציה (חוסר כבידה). הניסוי יוצג בפני חבר שופטים מורחב (30-40 שופטים) מתעשיית החלל בעולם, נאס"א, אסטרונאוטים ובכירים מהאקדמיה.

הניסוי שישתתף כחביב הקהל, לא ירחף בחלל אך מאד יתכן ויזכה בפרס שווה. ניסוי זה בודק את השפעת המיקרוגרביטציה על התקשות בד הבטון, והוא יבחר על ידי התלמידים.

אחלו להם הצלחה!

(הידיעה והתמונות באדיבות בר אזולאי, צוות יח"צ)

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק פ"ת נטו

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...