רוצים לישון טוב? טיפים לשינה עמוקה ואיכותית

26/11/2020
בריאות ובטיחות


מחקרים רבים מלמדים שיותר ויותר אנשים מתמודדים עם נדודי שינה. אלה הולכים וגוברים ככל שמתבגרים, מזקנים, וככל שפחות מצליחים לייצר שינה איכותית לאורך זמן. הרבה פעמים, נדודי שינה הם תוצר ישיר של הרגלים לא נכונים.

במאמר זה אנחנו נציג שורה של טיפים אשר יכולים לעזור לכם לשמור על שינה איכותית לאורך זמן. אך לפני כן חשוב להבין מה ההשפעות של שינה לא טובה ולמה תופעה של נדודי שינה היא הרבה יותר מוכרת היום מאשר בעבר.

שינה לא טובה, יכולה להשפיע עלינו בצורות שונות. בראש ובראשונה היא תגרום לנו לחוש עייפים, ולא מרוכזים במהלך היום, מה שישפיע על התפקוד שלנו בעבודה, בבית, בנהיגה ובכל מקום אחר. לאורך זמן, שינה לא טובה תשפיע על מצב הרוח שלנו, זיכרון, על היכולות החברתיות שלנו ועוד.

הנחה הרווחת היא, שהרבה מאוד אנשים מתמודדים עם שינה לא איכותית, בגלל השפעות סביבתיות וכן בגלל פיתויים שונים. מעבר לכך, יש גם סיבות אישיות, בין אם זה לחצים, חרדות או דברים אחרים שקשורים למשפחה, לפרנסה ולדברים אחרים שמשפיעים על איכות השינה.

בשביל לישון טוב, צריך סביבת שינה טובה. לכן חשוב מאוד לקנות כריות שינה איכותיות, מזרון איכותי וכמובן מצעים נוחים ונעימים. כפי שנוכל לראות בהמשך, כל אחד מהפריטים הנ"ל יכול להשפיע על איכות השינה לאורך זמן.

מה צריך בשביל לישון טוב

כאמור, הדבר העיקרי שאנחנו צריכים זו סביבה נעימה ושקטה. כרית שינה נעימה עליה נוכל להניח את הראש כשאנחנו נכנסים למיטה, יכולה להרגיע אותנו ולאפשר לנו לישון, מבלי שנרגיש אי נוחות מתמשכת. זה יכול להשפיע עלינו בצורות שונות ולאורך זמן. כנ"ל לגבי מזרן שינה שיכול להשפיע על הדרך בה אנחנו נשכב, על האופן בו הגוף שלנו ינוע בזמן השינה, ובכלל על התנוחה שלנו.

אך לא רק סביבת שינה טובה אנחנו צריכים, אלא חשוב שהחדר בו אנחנו ישנים יתאים לשינה. החל מהטמפרטורה, המשך בתאורה, וכלה במינימום רעשים. אנחנו צריכים לייצר לעצמנו סביבה נעימה לשינה, באופן כזה, שנוכל להירדם מיד ובלי בעיות, ובלי ששום דבר יעיר אותנו באמצע.

כמו כן, אנחנו צריכים להימנע משימוש במסכים או דברים אחרים שיכולים להטריד את מנוחתנו לפני השינה. ישנם מחקרים אשר מלמדים, בשביל לישון טוב ורציף, יש להימנע משימוש במסכים חצי שעה לפני השינה. זה לא פשוט, אך זה נכון עבור העיניים שלנו ועל היכולת שלנו לעבור ממצב של ערות למצב שינה.

אנחנו צריכים גם להקפיד ללכת לישון על בטן מלא אך לא מיד אחרי שאנחנו מסיימים לאכול. אנשים שהולכים לישון רעבים, מתקשים לישון, אך זה גם נכון לגבי אנשים שהולכים לישון אחרי ארוחות גדולות. רצוי לשמור על איזון בכמות האוכל מחד, ומאידך לשמור על פער זמן נכון מהרגע שמסיימים לאכול ועד לרגע שנכנסים למיטה.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...