סיגרים ממולאים בפסטייה עוף עם אגוזים וחמוציות

18/01/2015
חדשות

חג האילנות מתקרב, ואנחנו כבר מתחילים להתכונן. מדור האוכל של פורטל פ"ת מגיש הפעם מתכון מיוחד לחג זה.

באדיבות רשת בתי הקפה גרג, אנו משתפים אתכם במתכון מיוחד לרגל חג ט"ו בשבט הקרב ובא: סיגרים ממולאים בפסטייה עוף עם אגוזים וחמוציות - בטעמים אקזוטיים.

מרכיבים

20 גרם שמן זית

60 גרם בצל קצוץ

30 גרם פטריות קצוצות היטב

300 גרם חזה עוף מבושל וקצוץ

35 גרם חמוציות מיובשות

30 גרם אגוזי מלך שבורים

20 גרם פטרוזיליה

1 כפית שטוחה קינמון

1 כפית שטוחה כמון

1 כף סילאן

1 כפית מלח

לגלגול

1 חבילת עלי סיגר

אופן הכנה

יש לטגן בשמן הזית על גבי ווק או מחבת עמוקה בחום גבוה מאד את הבצל והפטריות עד להזהבה, ולהוסיף את חזה העוף לעוד כ- 2 דקות. להוריד מהאש, להעביר לקערת ערבוב ולצנן לטמפרטורת החדר. לאחר מכן יש להוסיף את שאר המוצרים ולערבב היטב.

אופן גלגול

נניח את הסיגר על משטח העבודה. נפזר 40 גרם מילוי מוכן לאורכו של העלה, קרוב ככל הניתן לחלקו התחתון של העלה (קרוב לגוף) ונגלגל כסיגר, כך שנקפל את הקצוות על גבי המילוי ומשם נגלגל על המילוי בצורה הדוקה ככל הניתן. נסגור היטב את הקצה בעזרת מים המעורבבים עם קמח.

לסיום נטגן בשמן עמוק עד הזהבה ונניח על נייר סופג. את מנת הפסטייה יש להגיש עם טחינה לצד ירקות טריים.

בתאבון!

צילום: אסף לוי

למתכונים נוספים בפורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...