ניתוח חניכיים - כך תילחמו בנסיגת חניכיים

19/03/2019
בריאות ובטיחות


נסיגת חניכיים היא מחלה נפוצה שעלולה להוביל לאובדן שיניים ולמעשה עוד קודם לכן עלול האדם שלוקה במחלה זו לסבול מריח רע מהפה ותופעות בלתי רצויות נוספות. בחלק מהמקרים הפתרון הנדרש הוא ניתוח, וכדאי לדעת שישנם מספר סוגים של ניתוחי חניכיים.

באילו מקרים נדרש ניתוח חניכיים?

כשנסיגת החניכיים קלה יחסית, כלומר המחלה נמצאת בשלביה הראשונים, ניתן להילחם בה גם ללא ניתוח. הקפדה על היגיינת פה מלאה (כולל טיפולים אצל שיננית וביקורות תקופתיות אצל רופא שיניים אחראי) ובמידת הצורך טיפול שנקרא הקצעת שורשים שמהותו היא ניקוי עמוק ויסודי של כיסי החניכיים עשויים להעלים את המחלה ולהוביל להחלמה.

אם הנסיגה מחמירה, הפתרון יהיה ניתוח חניכיים.

האפשרויות השונות של ניתוחי החניכיים

כאמור ישנם מספר סוגים של ניתוחי חניכיים. בפרט ישנה הבחנה בין ניתוח חניכיים שבמסגרתו מעוצבת עצם הלסת הקיימת לבין ניתוחים שבהם ישנה גם השתלת עצם או שימוש בחומרים שמעודדים את בנייתה.

הסיבה לכך שניתוח החניכיים מתמקד למעשה בעצם היא שככל שמחלת החניכיים מתקדמת כך גדלה הפגיעה בעצם החשובה שהיא זו שאוחזת למעשה את השיניים ומונעת את נשירתן, וככל שהיא נחלשת ומידלדלת כך גדל הסיכון לנשירת שיניים.

כיצד מתבצע ניתוח שכולל השתלת עצם?

בשלב הראשון של ניתוח חניכיים שכולל השתלת עצם תתבצע הסטה של החניכיים כך שניתן יהיה להגיע אל שורשי השיניים. כשהעצם נחשפת מומחה החניכיים מאתר את אותן רקמות חניכיים לא בריאות ומסיר אותן.

השלב השני כולל ניקוי יסודי של האזור. סביב הרקמה הדלקתית וסביב אותם שורשי שיניים באזור שבו התרחשה נסיגה משמעותית של החניכיים מצטברת אבנית וכן ישנם חיידקים רבים. סילוקם הכרחי כדי לאפשר את שיקום הפה בשלב הבא.

השלב השלישי הוא השתלת העצם עצמה. בחלק מהמקרים ניתן להשתמש בחומרים שמעודדים את בניית העצם ולא לבצע השתלה, אבל אם נדרשת השתלה הרקמות נלקחות מחלל הפה או ממקור חיצוני. היתרון העיקרי של האופציה הראשונה הוא הקליטה המיטבית של החומר שכן הגוף "מכיר" אותו ואילו לאופציה השנייה יש יתרון בלתי מבוטל והוא שאין צורך לבצע חתך בחלל הפה כדי לקחת רקמות.

למידע חשוב נוסף מוזמנים לבקר באתר https://gal-clinic.co.il.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...