מתכננים לקנות כרטיס להופעה הקיץ? היזהרו מהונאות

29/06/2015 | גיל נוילנדר
תרבות ופנאי

הקיץ בפתח ואיתו נפתחת עונת הפסטיבלים, ההופעות ואירועי ספורט למיניהם – בארץ ובחו"ל. אך כמו בכל תחום שמושך קהל גדול, גם החיפוש אחר הכרטיס המיוחל עלול להוביל אתכם להונאות. כך תרכשו כרטיסים בבטחה. 

כמדי שנה גם הקיץ יגיעו מיליוני צופים לפסטיבלים, להופעות ולאירועי תרבות אחרים במאות מוקדים בארץ ובחו"ל. גם ישראלים רבים נוהגים לנסוע למדינות אירופה על מנת לצפות בלהקות או הזמרים האהובים עליהם שאינם מגיעים לארץ.

אז אם אתם מנסים להשיג כרטיסים להופעה, עדיף שתכירו את הנתונים הבאים שמוכיחים שתחום הונאות הכרטיסים חי ובועט: ראשית, 33% מההונאות לרכישת כרטיסים ברשת בשנת 2014 התרחשו בין החודשים מאי ליולי. הסיבה העיקרית היא, כמובן, ריבוי הפסטיבלים והופעות הענק שמתקיימות בתקופה זו של השנה. שנית, בשנת 2014 הצליחו הונאות כרטיסים מקוונות לגרוף 5.2 מיליון דולר, כאשר המטרות הגדולות ביותר היו סיבובי ההופעות של ביונסה ו- One Direction.

משתמשים ברשתות החברתיות

הפושעים שמאחורי ההונאות האלו מרבים להשתמש ברשתות החברתיות על מנת להפיץ את ההונאות שלהם. הקישורים שהם מפיצים עלולים להוביל אתכם לאתרים מתחזים שיראו זהים לחלוטין לאתרים רשמיים של הלהקה האהובה עליכם, סוכנות מכירת כרטיסים ועוד.

דוגמה לכך ראינו במהלך סיבוב ההופעות של להקת הרולינג סטונס בשנה שעברה – שהגיעה גם לישראל – שבה אתר מתחזה לאתר הרשמי של הלהקה גרם למשתמשים לספק פרטים אישיים לתוקפים. בהונאה זו המשתמשים אמנם לא התבקשו לספק כרטיס אשראי, אך הונאות דומות אחרות כן עשו זאת.

12% מהונאות הכרטיסים שהופצו ברשתות החברתיות בשנה שעברה הופצו בפייסבוק, לכן יש להיות ערניים לקישורים חשודים ולהצעות שנראות "טובות מידי". מומלץ לעשות מחקר ולהצליב מידע לפני ששולפים את כרטיס האשראי. זכרו שהפושעים שמאחורי ההונאות האלו מנצלים את ההתלהבות ותחושת הדחיפות של המעריצים – שחוששים שלא יישארו להם כרטיסים טובים להופעה.

אנחנו ממליצים להיצמד להמלצות הבאות על מנת לוודא שאתם לא נופלים קורבן לאחת מהונאות הכרטיסים:

רכשו כרטיסים מאתרי רכישות כרטיסים רשמיים ומוכרים, מהאתר הרשמי של החברה המפיקה או בקופות האירוע עצמו והימנעו מאתרים קטנים ולא מוכרים.

עדיף לשלם על כרטיסים באמצעות כרטיס אשראי או PayPal שמספקים לכם אחריות והגנה במקרה של הונאה – בניגוד לתשלום במזומן או בהעברה בנקאית למשל.

הונאות כרטיסים מופצות גם בדואר האלקטרוני, אז שימו לב להודעות חשודות והימנעו מלהגיב או ללחוץ על קישורים בהודעות אלו לפני שווידאתם שלא מדובר בהונאה.

לפני שאתם מבצעים תשלום בכרטיס אשראי ברשת, ודאו שהאתר מאובטח לפי הסימנים הבאים: ודאו שלצד כתובת האינטרנט של האתר שמופיע סמל של מנעול – סימן זה מסמל שהאתר משתמש בתקני אבטחה מורשים להצפנת תעבורת האינטרנט. בנוסף, כתובת האתר צריכה להתחיל ב Https:// - כאשר ה S מייצגת את המילה Secured (מאובטח).

גם אם אתם רוכשים כרטיס מאדם פרטי – שאינו מקבל כרטיס אשראי – עדיף לשלם באמצעי אלקטרוני כמו PayPal מאשר מזומן או העברה בנקאית.

תמיד בדקו את מדיניות הפרטיות ומדיניות ההחזרות / זיכוי של הגוף המוכר.

באתרים שמצריכים הרשמה לפני רכישת הכרטיסים, הקפידו לבצע Log Out מהחשבון בסיום הרכישה. סגירת הדפדפן בלבד לא מספיקה.

שמרו על כל הקבלות לאחר ביצוע רכישת כרטיסים כהוכחת רכישה.

בדקו את דו"ח חיובי האשראי שלכם ואת תנועות העובר-ושב בחשבון הבנק על מנת לוודא שהסכום שחויב הוא הסכום הנכון ושלא מופיעים חיובים מוזרים בכרטיס או בחשבון הבנק שלכם.

ודאו של המחשב שלכם מותקנת תוכנת אבטחה אמינה וודאו שהיא מעודכנת ובתוקף. מומלץ להשתמש גם בחומת אש, או בתוכנת אבטחה שכוללת חומת אש בנוסף לתוכנת האנטי וירוס הרגילה.

 

למאמרים נוספים בנושא אבטחה, מחשבים ואינטרנט

אודות ESET

חברתESET  היא חלוצת האנטי וירוס וחברת אבטחת המידע החמישית בגודלה בעולם ובעלת קצב הגדילה המהיר ביותר (Gartner). פתרונות האנטי וירוס שלנו מגנים על יותר מ 100 מיליון משתמשים ביותר מ 200 מדינות – מלקוחות פרטיים ועד ארגוני ענק - מפני האקרים, איומי סייבר והתקפות אינטרנט. המוצרים שלנו מאופיינים ביכולות זיהוי לפי דפוסי התנהגות וביעילות חסרת תקדים בצריכת משאבי המחשב, יחד עם שירות תמיכה מקצועי ויעיל בעברית. עם ESET, תיהנו מטכנולוגיה בטוחה יותר!

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...