מתכוני חנוכה מסורתיים עם טוויסט פיקנטי

03/12/2014
חדשות

לביבות וסופגניות, המזכירות את נס פך השמן, הן סימני חג החנוכה הבולטים ביותר. באדיבות מאיר רוזנברג השף הראשי במלון רימונים גלי כנרת, פורטל פ"ת משתף אתכם במתכונים של מאכלי החג המסורתיים, כולל טוויסט ההופך אותם לעכשוויים ומיוחדים.

לביבות בננות וקוקוס - חומרים ל-15 לביבות

8 יח' בננות

1.5 כוס קוקוס

4 ביצים

5 כפות סוכר

3 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

קורט קינמון

1 כוס קמח

10 גרם אבקת אפיה

שמן לטיגון

אופן הכנה

1. לפרוס את הבננות לפרוסות.

2. לערבב את כל החומרים יחד וליצור לביבות בעזרת כף.

3.לטגן בשמן חצי עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב.

4. בהגשה לפזר אבקת סוכר.

לביבת בננות (צילום: מאיר רוזנברג)

לביבות פלפלים קלויים - חומרים ל-15 לביבות

1 ק"ג פלפל אדום

1 ק"ג פלפל ירוק

1 ק"ג פלפל צהוב

1 כוס קמח

4 ביצים

10 גרם אבקת אפיה

1 כף טרגון קצוץ

כפית שום קצוץ

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה

1. מתבלים את הפלפלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס.

2. קולים את הפלפלים בגריל.

3. מקלפים את הפלפלים וחותכים אותם לרצועות.

4.מערבבים את כל החומרים יחד ומטגנים עד לקבלת צבע חום זהוב

לביבת פלפלים (צילום: מאיר רוזנברג)

סופגנייה במילית קרם ערמונים ושוקולד לבן - חומרים ל- 12 סופגניות

500 גרם קמח

2 ביצים

100 גרם מרגרינה

25 גרם שמרים

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

חומרים לקרם ערמונים

0.5 ק"ג ערמונים

1/2 ליטר שמנת

200 גרם שוקולד לבן

3 כפות אבקת נוגט

2 כפות סוכר חום

אופן הכנה של הסופגניות

1. מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ-5 דקות.

2. מקציפים את הביצים והסוכר.

3. ממיסים את המרגרינה.

4. מערבבים את כל החומרים ושמים עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח כ-30 דקות.

5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.

6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.

אופן הכנה קרם ערמונים

1. חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות. מקלפים את הערמונים.

2. מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתיחים בחום נמוך שתי דקות.

3. לאחר שמורידים מהאש, מוספים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

4. מעברים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית קרמית ואחידה.

5. מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגניה.

סופגניה עם ערמונים (צילום: מאיר רוזנברג)

בתאבון וחג שמח!

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...