מתכון לתבשיל שוק טלה

24/03/2015
איכות חיים

חג הפסח מתקרב, ופורטל פ"ת פותח בהכנות – והפעם אנו מציעים לכם מתכון עסיסי ועשיר לשולחן החג.

באדיבות השף רז זהב מרשת הסופרמרקטים טיב טעם אנו משתפים אתכם במתכון תבשיל שוק טלה, עם תרד, גזרים וערמונים.

צילום: אסף לוי

שוק טלה עם תרד, גזרים וערמונים - מתכון ל- 10 סועדים:

מרכיבים

שוק טלה עם העצם כ- 2.5 קילו

4 כפות שמן זית

3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

3 בצלים קלופים פרוסים ל- 1/8

5 שיני שום

1 גבעול רוזמרין

1 גבעול טימין

1 שקית ערמונים בוואקום

2 כוסות עלי תרד טריים

בקבוק יין אדום

5 כוסות ציר עוף

מלח – לפי הטעם

פלפל שחור גרוס – לפי הטעם

אופן הכנה

1. משמנים וממליחים קלות את שוק הטלה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות. אופים כ- 45 דקות מכל צד.

2. במקביל, שמים את שמן הזית בסיר בינוני ומוסיפים את הירקות, הערמונים, הרוזמרין והטימין, וצורבים קלות.

3. יוצקים יין לסיר ומערבבים. לאחר שהיין הצטמצם (כ- 3 דקות לערך), מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפח טעמכם. מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומבשלים 25 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את תבשיל הירקות, עוטפים את התבנית בנייר כסף ומורידים את טמפרטורת התנור ל- 175 מעלות. מבשלים כשעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם.

* ניתן להפריד מראש את הבשר מהעצם ולאפות ביחד עם תבשיל הירקות.

בתאבון !

למתכונים נוספים

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...