מתכון למרק דלעת אסייתי

08/11/2015
איכות חיים

במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל מנחם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. קבלו מתכון שיחמם לכם את החורף.

באדיבות רשת גרג קפה, אנו משתפים אתכם במתכון למרק דלעת אסייתי עם ניחוח מהביל וטעם מרגיע, שיחממו לכם את החורף.

צילום: אלעד גוטמן

מרק דלעת אסייתי (6 מנות)

700 גרם דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות 2\2 ס"מ.

2 יח' תפו"א בינוני מקולף וחתוך לקוביות  2\2 ס"מ.

20 גרם ג'ינ'גר  חתוך לפרוסות.

3 שיני שום.

1 בצל בינוני  קצוץ.

כף מלח.

3\1 כף פלפל שחור.

1200 מ"ל מים רותחים.

1 פחית קרם קוקוס (לא מיי קוקוס ).

להגשה

חבילת נבטים סינים.

2 גבעולי סלרי קצוץ.

חצי צרור כוסברה (לא חובה).

הוראות הכנה

בסיר מתאים מטגנים קלות את הבצל. לאחר 2 דקות מוסיפים את הדלעת, תפו"א, שום וגינ'גר.

לאחר כמה דקות נוספות מוסיפים את המים החמים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים בערך 40 דקות (עד שהירקות רכים). טוחנים היטב את הכל, מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד מספר דקות.

הגשה

בתחתית כל קערת מרק מניחים חופן קטן של נבטים ומעט סלרי קצוץ.

מוזגים מעל את המרק, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים עלי כוסברה טריים.

אם רוצים שיהיה חריף מוסיפים טבעות פלפל צי'לי אדום.

בתאבון!

למתכונים נוספים בפורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...