משפצים את הבית? קבלו טיפים לבחירת שיש למטבח

13/08/2020
עיצוב ויופי


זה לא סוד שבחודשי הקיץ ענף השיפוצים נהנה מביקוש גבוה במיוחד. מעברי דירות רבים, התנאים הנוחים והימים הארוכים, מביאים ישראלים רבים לשפץ את הבית שלהם.

אחת ההחלטות החשובות שמלוות כל שיפוץ היא איזה שיש למטבח כדאי לרכוש ובניגוד להחלטות אחרות שמשליכות בעיקר על המראה, לבחירה נכונה של שיש למטבח יש השפעה מרחיקת לכת הן על המראה של אחת מהנקודות המרכזיות בדירה וחשוב מכך, על השימושיות של המשטח והיכולת של המטבח לשרת אתכם באופן הכי נוח וטוב.

פגשנו את רון מאתר 'שיש אגם' המשווקים משטחים ושיש למטבח בפתח תקווה על מנת ללמוד איך לבחור את המשטח הכי מתאים למטבח ואיך ניתן לשמור על מסגרת מחירים שפויה.

על ההבדל שבין שיש למטבח לבין משטח עבודה

אם התחלתם כבר בחיפושים אחר השיש המושלם (שעוד מעט נגדיר אותו), בטח שמתם לב לעשרות הסוגים של משטחים ושיש שמוצעים למכירה ואם תוסיפו את כל הדגמים, תוכלו להגיע כבר למאות אפשרויות.

לא פלא שצרכנים רבים שמחפשים בסך הכל משטח שיש, הולכים בקלות לאיבוד, עניין שיכול להוביל לבחירות שגויות ולבזבוזים מיותרים.

השלב הראשון בדרך לעשיית סדר הוא להבחין בין סוגי המשטחים.

בחלוקה הראשונית, יש את השיש למטבח שמורכב מאבן טבעית מסוג כלשהו שנחתכה ועובדה עד להפיכתה למשטח שמתאים לשימוש במטבח.

דוגמה נפוצה למשטח שיש היא הגרניט המפורסמת והיוקרתית שמגיעה אל המטבח שלכם הישר מבטן האדמה.

מהצד השני, יש את כל המשטחים הסינטטיים שמיוצרים במפעלים ואינם נוצרים בטבע. זאת הקבוצה הגדולה של המשטחים שכוללת בין היתר את 'אבן קיסר', 'דקטון' וכן כן סוגי הפורצלן.

אנו סבורים שהשיקולים שצריכים להנחות אתכם אינם קשורים למקור המשטח כמו לתכונות שלו והיכולת לספק לכם את סביבת העבודה הכי נוחה ומשתלמת, למעט מקרים שבהם אתם מחפשים משטח ייחודי שאין באף מקום אחר ואז השיש הטבעי בהחלט יכול לשמש כאופציה מעניינת מפני שהוא לא מיוצר באופן המוני ולכל משטח יש מראה ייחודי.

המפתח לבחירה מוצלחת של שיש למטבח

אנו מאמינים שאם מבינים מעט את התחום, אפשר לנצל את ריבוי המשטחים והאפשרויות לטובתכם כדי להתאים את המשטח הכי טוב במחיר הכי זול.

מצד שני, אם תרכשו משטח או שיש בלי הבנה ובלי התייחסות אל הדרישות וההתאמות, אתם יכולים למצוא את עצמכם עם משטח יקר ולא מתאים ובקיצור, תמורה בעייתית לעלות הגבוהה.

כדי להתאים את המשטח, צריך להתייחס לכמה נקודות:

1. מחיר

2. אופן השימוש

3. מראה

שילוב מוצלח של המוצר שייתן מענה לשלושת הנקודות, יבטיח לכם שבחרתם את השיש המתאים.

שימו לב – ההתאמה לא חייבת להיות מושלמת לכל סעיף אלה לספק את הערך המשולב הכי גבוה ובלבד שהמשטח יכול לשמש אתכם באופן בטוח ונוח שתואם את הצרכים שלכם. אין פה שחור ולבן אבל אם תענו על הסעיפים באובייקטיביות, תוכלו לקבל כיוון בדרך להחלטה הנבונה.

התאמת השיש למחיר

השלב הראשון הוא להגדיר את התקציב שפנוי להשקעה במשטח למטבח. לפני שאתם ניגשים לחנות כזאת או אחרת, שבו עם עצמכם ותחליטו מה התקציב המקסימלי שאותו אתם מוכנים להשקיע במטבח.

בשלב זה אל תכנסו לסוגים ודגמים אלא קבלו החלטה קרה.

עם מגוון רחב כל כך של דגמים וסוגים, סביר להניח שתוכלו למצוא את מה שאתם צריכים וגם במחיר שתואם את התקציב.

אופן השימוש במטבח

לכל משטח יש תכונות שמייחדות אותו ושהופכות אותו לעמיד ומתאים למגוון פעולות שמתרחשות במטבח במהלך הבישול והאפייה.

זה המקום שאתם צריכים לענות בכנות על מידת השימוש שלכם במטבח מפני שבעוד שיש משטחי שעמידים כמעט להכל, יש כאלה שיגלו עמידות די גבוהה ויש כאלה שלא יגלו עמידות כלל אבל יהיו מאוד יפים (ולא מומלצים).

אם אתם לא יוצאים מהמטבח, והתקציב מאפשר את זה, תמצאו עניין רב בדגמי הפורצלן למטבח שמגלים עמידות לטמפרטורות קיצוניות, לשריטות וכמעט לכל דבר שאתם יכולים להעלות על הדעת.

תכונות אלה מאפשרות לכל מי שבוחר בפורצלן, להניח סירים רותחים ישירות על המשטח, לחתוך עליו כל דבר ולנקות במרבית חומרי הניקוי בלי בעיה או חשש.

אפשרות נוספת היא 'אבן קיסר' שנחשבת למאוד איכותית אך עם מעט הגבלות כמו חיתוך עם קרש והנחת חפצים רותחים לא על גבי המשטח אלא על תחתית ייעודית, חסרונות שלטעמנו לא צריכים להפריע לכם לרכוש את המשטח וליהנות ממנו במחיר הרבה יותר זול.

מראה המשטח

לאחר שהגדרנו את התקציב ובחרנו את המשטח, כעט נותר לבחור את הצבע והדוגמה שהכי מתאימים למטבח שלנו ושהכי מצאו חן בעינינו.

עם כל כך הרבה אפשרויות, העניין לא צריך להיות מורכב מדי ולבטח תמצאו את מבוקשכם ולא משנה אם זה פורצלן, אבן קיבר, דקטון או גרנית.

בחירת שיש או משטח למטבח בדרך מושכלת שמתייחסת לשלושת הנקודות, תסייע לכם להתאים את המשטח הכי טוב ויפה בלי לקרוע את הכיס.

המאמר נכתב בשיתוף אתר 'שיש אגם' שמייצרים ומשווקים משטחים למטבח בפתח תקווה ובעוד עשרות ישובים וערים בישראל.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...