משחקי גיבוש מדהימים שהצוות שלכם יאהב

11/03/2020
יחסים

"לא עוד משחקי גיבוש משעמים ביום הגיבוש הבא", אומר העובד שאינו מרוצה. אאוץ'. כשמחשבה כזאת עוברת בראשם של העובדים שלכם, אתם יכולים ממש לשכוח מהיתרונות של משחקי גיבוש   שמטרתם לחזק את הקשרים בין הצוותים שלכם.

פעילויות ומשחקי גיבוש אמורים להיות חינוכיים אבל גם מהנים. הם עוזרים לצוותים ללמוד אחד על השני – איך כל אדם חושב, עובד, פותר בעיות, ומה גורם לו להנאה. כדי לעודד את הצוות שלכם ללמוד אחד על השני בלי לשמוע מקהלה של גניחות תסכול, הנה כמה משחקי גיבוש   שהקבוצה שלכם תרצה לשחק שוב ושוב.

משחק האפשרויות

זהו משחק נהדר של בניית צוותים, שלוקח רבע שעה. נותנים חפץ לאדם אחד בכל קבוצה ומבקשים ממנו להסתיר אותו. בזה אחר זה, כל משתתף צריך לעלות מול הקבוצה ולהפגין ללא מילים, אלא רק בתנועות ידיים, שפת גוף והבעות פנים, את השימוש לחפץ הזה.

שאר חברי הקבוצה חייבים לנחש מה השחקן מחזיק ביד. הוא לא יכול לדבר, ותנועות הגוף שלו חייבות לשדר רעיונות מקוריים, אפילו מטורפים. המטרה היא לתרגל בניית צוות בגישה מעוררת יצירתיות וחדשנות אינדיבידואלית.

משחקי גיבוש שהופכים חוויות שליליות לחוויות מנצחות

כשאתם מארגנים משחקי גיבוש לעובדים שלכם, אתם לא יכולים לטעות עם משחקים בסגנון של שני משתתפים שחולקים חוויה, ומשתפים אותה עם שאר הקבוצה. מה שבטוח זה שבכל פעם, שני משתתפים אחרים ירצו לשתף את החוויה הטובה ביותר שהם יכולים להיזכר בה.

במשחק הזה, משתתף אחד משתף משהו שלילי שקרה לו בחיים עם משתתף אחר מהקבוצה. זה יכול להיות זיכרון אישי או זיכרון שקשור לעבודה, אבל זה צריך להיות נכון. בהמשך, המשתתף הראשון דן באותה חוויה שוב, אבל מתמקד רק בהיבטים החיוביים.

המשתתף השני עוזר לחקור את המאפיינים החשובים של החוויה השלילית. אחר כך הם מחליפים תפקידים. בסופו של דבר, כל שני משתתפים מהקבוצה מבצעים את התרגיל הזה, והמטרה היא לגלות איך לרענן מחדש מצבים שליליים לחוויות למידה משותפות.

כמו נטוורקינג, רק ביניכם

זהו משחק שמיועד למנהלים שמחפשים רעיונות נהדרים של משחקי גיבוש שלא לוקחים הרבה זמן. לפני המשחק, בקשו מכל המשתתפים להסתובב ביניהם ולשתף את מה שהם מקווים לתרום לחברה, ובקשו מהם לשתף את הרעיונות שלהם עם כמה שיותר אנשים.

אם תרצו, הציעו פרס למי שמשתף עם הכי הרבה אנשים, והציעו פרס נוסף לאדם אחר שרוב המשתתפים חושבים שהרעיונות ששמעו יכולים להיות מיושמים בהצלחה בחברה.

מטרת המשחק היא לשפר את תפוקת העובדים ולגרום למשתתפים לחשוב איך הם הולכים לתרום לחברה, ולא רק את מה שהם חושבים שצריך להשתנות במקום העבודה שלהם, אבל לא מעזים לבטא את תחושותיהם.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...