מנדפים למסעדות - דברים חשובים שעלינו לדעת

20/08/2018
סביבה וקיימות


אין זה סוד שלא מעט אנשים, צעירים ומבוגרים, בוחרים להקים היום מסעדות ובתי קפה. חלקם רואים בכך הגשמת חלום, עבור אחרים, בעיקר עבור המבוגרים, זו קריירה שנייה, יש מי שרואה בכך הזדמנות עסקית טובה.

אך כפי שאנחנו יודעים, בשביל לפתוח מסעדה או בית קפה, יש צורך בלא מעט אישורים מהרשויות השונות על מנת שהמקום יעבוד בצורה תקינה ובטוחה. מעבר לכך, בשביל להפעיל מסעדה ובית קפה לאורך זמן, יש להשקיע לא מעט זמן וכסף באלמנטים שונים שיש להתקין במקום לא מדובר אך ורק בהכנה והגשה של מנות לאורחים, זה הרבה מעבר לכך.

אחת הדוגמאות הטובות לכך, גם אם מדובר בדוגמא קטנה מאוד, היא התקנה ותחזוקה של מנדפים למסעדות, מנדפים אשר חובה להתקין כיום בכל מטבח תעשייתי, בין אם מדובר במטבח של מסעדה בסדר גודל כזה או אחר, בית קפה או מטבח ממוסד של שירותי קייטרינג.

התקנה של מנדפים למסעדות היא חובה על פי החוק ויש לבצע אותה על מנת שיהיה ניתן לקבל רישיון עסק. מטרת המנדפים היא לשאוב את הריחות, העשן והאדים שבמטבח. בצורה כזו מי שעובד במטבח יכול לעבוד בסביבה נקייה מבלי חשש שייגרם נזק לבריאותו וכן מבלי לחשוש שייגרם נזק לאורחים במקום. על מנת לקבל אישור להפעלת העסק, יש להציג את מפרט המנדף לרשות לאיכות הסביבה, ורק לאחר מכן ניתן להמשיך בתהליך רישוי העסק.

כאשר אנחנו מדברים על מנדפים למסעדות אנחנו צריכים לזכור שלא מדובר רק על התקנה של המכשיר, זה החלק "הקל" בתהליך, אלא יש גם את החלק של תחזוקת המכשיר וזה כבר החלק היותר "בעייתי".

כיצד מבצעים תחזוקה למנדפים ולמה זה הכרחי

תחזוקת מנדפים למסעדות צריכה להתבצע באופן קבוע. יש לנקות את המנדף לעיתים תכופות, יש לוודא שהם חופשיים, חלקים ומשוחררים על מנת שהם יוכלו לשאוב אדים ולינוק את האוויר המזוהם.

המטרה שאנחנו צריכים לבצע תחזוקה קבועה למנדפים היא, אם אנחנו לא נקפיד על כך והמנדפים יהיו מלוכלכים, אז אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בסכנת התלקחות של המכשיר, וכן אנחנו יכולים למצוא את עצמנו מגישים מזון מזוהם לאורחים במקום בגלל הצטברות של חומרים, בין היתר הצטברות של שומן.

לכך יש להוסיף שחוסר תחזוקה של מנדפים למסעדות, עלולה לייצר מצב שכל העובדים במטבח ינשמו אוויר מזוהם, דבר שכמובן יסכן את בריאותם, הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך.

תהליך התחזוקה הוא הכרחי גם על פי החוק. על פי תקנות הבריאות, יש לבצע תהליך של תחזוקה וניקוי במנדפים באופן קבוע, זאת על פי דרישה של מכבי אש, משרד הבריאות, משרד איכות הסביבה, חברות ביטוח וכן על פי דרישה של הרשויות המקומיות אשר בשטחן פועלת המסעדה.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...