מה לעשות כדי להצליח בתביעות מול ביטוח לאומי?

29/09/2014 | עינת בר אילן קיץ
חדשות

אנשים רבים פונים אליי, לפעמים מראש ולפעמים בדיעבד - אילו עצות את נותנת למי שנפגע בתאונה ורוצה לתבוע את ביטוח לאומי? אספתי עבורכם מספר טיפים שישפרו מאד את סיכוייכם לקבל קצבאות מביטוח לאומי. עצות אלה נכונות גם לתאונות עבודה, גם לקצבת נכות כללית וגם לביטוח תאונות אישיות.

טיפ ראשון וחשוב: דאגו לתיעוד רפואי מהיר: ככל שמדובר באירוע  שהוא תאונה (דהיינו מקרה של חבלה ע"י גורם זר או אירוע פתאומי אחר) חשוב להגיע מהר ככל האפשר לקבלת מסמכים של הפגיעה, ולא יותר מ- 72 שעות. התיעוד הכי "נחשב" הוא פנייה לבי"ח הסמוך למקום המגורים או מקום הפגיעה.  בדיווח על המקרה - יש לפרט את כל התמונה - התרחשות המאורע, כאבים ופגיעות בעקבותיו והטיפול שניתן. חשוב לציין כי תיעוד מהיר כזה הכרחי גם לתאונה "סתם" - שגם היא מזכה במענק מטעם הביטוח הלאומי.

טיפ שני: כאשר מדובר בתאונת עבודה חמורה ויש חובה להזעיק חוקר בטיחות בעבודה - חשוב לקבל ממנו עותק מהתחקיר שלו.

טיפ שלישי: בהגשת תביעה לדמי פגיעה ולהכרה בנכות עבודה - יש להגיש בדחיפות ולא יותר משנה אחרי הפגיעה. איחור בהגשת התביעה עלול לסכל את ההכרה בנכות מעבודה או לחלופין לפגוע בדמי הפגיעה.

טיפ רביעי: יש צורך בתיעוד רפואי של  המצב אחרי הפגיעה: ראשית, התיעוד הראשוני צריך להיות במסגרת קופת חולים, כך שיהיה אותנטי כמה שאפשר. יש להגיע לכל הרופאים הרלוונטיים לפגיעה, על כל הפגיעות שנובעות ממנה. רק בשלב מאוחר יותר יש לשקול להגיע לרופא פרטי שיחזק את הפגיעה הרלוונטית, ואם צריך - שייתן חוות דעת רפואית - משפטית. עניין אחרון זה הוא עניין כלכלי, אבל הרבה פעמים כדאי לגבות את הפגיעה בחוות דעת רפואית - משפטית, שכן זה מעלה את סיכויי התביעה להתקבל, כך שההשקעה משתלמת.

טיפ חמישי: כשמדובר בתאונת דרכים שמצמיחה עילה גם של תאונת דרכים וגם של תאונת עבודה או נכות כללית, יש מקום לשתי התביעות גם יחד. בד"כ יש לסיים ההליכים לגבי הביטוח הלאומי ורק אח"כ לפנות לסיום הטיפול בתביעה של תאונת הדרכים;  הסיבה לכך היא שכספי הביטוח הלאומי מתקזזים מהפיצויים בשל תאונת הדרכים. בעניין זה חשובה ביותר עמדתו של עורך הדין המטפל בשני התיקים, או – כאשר מדובר בשני עורכי דין שונים - יש לדאוג לתיאום ביניהם.

טיפ שישי: מועד הגשת התביעה - כאן לא תמיד מהר הוא טוב. לעיתים חשוב להמתין שהנזק יתגבש לפני הגשת התביעה (זאת בכפוף למה שנאמר קודם - לגבי פגיעה בעבודה). יוצאי דופן בעניין זה הם אירועים סוערים - כמו התקף לב, שבירת עצמות ומחלת סרטן פעילה.

טיפ שביעי: לעיתים יש מקום לשקול הגשת תביעת נכות כללית וקבלת דמי אבטלה - עוד לפני הגשת התביעה לנכות מעבודה או במקביל לה. הליכי ההכרה בתאונת עבודה עשויים לקחת זמן רב יותר, וגם: ייתכן שהמאורע לא יוכר כ"תאונת עבודה" ובכל זאת יוכר כנכות כללית. כאן יש לציין שבד"כ הפיצויים הניתנים בשל תאונת עבודה הם גבוהים יותר מקצבת נכות כללית, אך זאת בכפוף לגובה השכר עובר לתאונה.

טיפ שמיני ואחרון: חשוב במיוחד להתייעץ עם עורך דין מומחה לתביעות בביטוח לאומי טרם הגשת תביעה לביטוח לאומי. התייעצות כזו עשויה, בוודאות, להעלות סיכויי ההצלחה בתביעה, ולמנוע צורך בהגשת עררים לועדת עררים ולבית הדין לעבודה. הגשת תביעה מסודרת ומאורגנת היטב להכרה בנכות כבר בוועדה הראשונה - עשויה לחסוך כסף, הוצאות וכמובן - זמן.

בהצלחה לכל התובעים!

 

הכותבת, עו"ד עינת בר אילן קיץ, היא עורכת דין מומחית בזכויות בביטוח לאומי.

טלפון - 076-5405433; נייד - 054-5588105

אתר אינטרנט

 

אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; המסתמך על המידע המופיע בכתבה זו עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.

 

לדף של עינת בפורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...