למה תוכנות זדוניות קיימות?

08/12/2014 | גיל נוילנדר
חדשות

אנחנו שומעים הרבה על תוכנות זדוניות, וירוסים וסוגים אחרים של נוזקות שמסתובבות להן במרחבי הרשת. מהן המטרות של אותן תוכנות זדוניות ואיך הכרת המטרות יכולות לעזור לנו להימנע מהן?

מידי יום מופצות ברשת מיליוני ווריאציות שונות של תוכנות זדוניות, וייתכן שגם נתקלתם במושגים כמו וירוסים, תולעים, סוסים טרויאנים ועוד. בעוד שיש הבדל בין כל סוג אחד לסוג אחר של תוכנה זדונית, הסיבות שנמצאות מאחוריהן נשארות זהות, ואלה הן הסיבות לקיומן:

1. כוח החישוב של המחשב שלכם

כאשר האקרים מוציאים לפועל מתקפת אינטרנט, הם זקוקים לכוח חישוב רב, אך כוח חישב שכזה נמצא לרוב רק בידיהן של חברות גדולות מאוד או ממשלות. הפתרון בו נעזרים ההאקרים נקרא 'בוטנט', שהיא בעצם רשת מחשבים ענקית, המורכבת מעשרות אלפי מחשבים, שתורמים מכוח החישוב שלהם למתקפה.

אם תהיתם מהיכן הגיעו אותם עשרות אלפי מחשבים, אז התשובה היא – המחשבים שלכם. כן, ייתכן שהמחשב שלכם תורם קצת מיכולות החישוב שלו כדי לתקוף אתר כזה או אחר. כדי לעשות זאת ההאקר יצטרך תחילה להדביק את המחשב שלכם בתוכנה זדונית שתאפשר לו להשתלט עליו מרחוק, ולכן מומלץ תמיד להיות מוגנים באמצעות אנטי וירוס ולהקפיד על עדכונים של מערכת ההפעלה.

2. רוחב הפס שלכם

בהמשך לסיבה הראשונה, כוח החישוב של המחשב שלכם לא יהיה מספק אם החיבור שלכם לאינטרנט אינו מהיר מספיק. לכן ההאקרים בוחרים את הקורבנות שלהם גם לפי הטיב של החיבור שלהם לרשת.

3. המידע האישי שלכם

אחת מהסיבות העיקריות שלשמן פושעי הרשת מוכנים לעבוד קשה ולשתול לכם כל מיני תוכנות זדוניות על המחשב היא המידע האישי שלכם. סיסמאות, מספרי אשראי, מספר זהות ועוד ועוד הם נתונים בעלי ערך רב להאקרים והם סוחרים בו בפורומים מחתרתיים ומפוקפקים.

4. כדי לסחוט אתכם

עוד סיבה שלשמה ההאקרים רוצים את המידע האישי או את הקבצים השמורים לכם על המחשב היא כדי להשתמש בהם כבני ערובה ולסחוט אתכם. מיליוני אנשים וחברות ברחבי העולם, כולל ישראל, נפלו בשנים האחרונות קורבן למזימות כופר כאלה באינטרנט. התמונות האישיות שלכם, הסרטונים ואפילו קבצים כמו וורד ואקסל יכולים להתגלות פתאום כבעלי ערך רב כאשר הם לא נמצאים יותר. אז עשו לעצמכם טובה ושמרו על הקבצים שלכם וגבו אותם על בסיס קבוע.

5. בשביל לעשות דווקא

למרות שהימים שווירוסים ותוכנות זדוניות נכתבו על מנת להרשים או להוכיח טענה כלשהי חלפו מזמן, גם היום ניתן לראות קבוצות האקרים שמבצעים התקפות לצרכי מחאה או כדי "להראות שהם יכולים".

אז מה עושים?

עכשיו כשאנחנו יודעים את הסיבות לקיומן של תוכנות זדוניות, אנחנו יכולים להתחיל להגן על עצמנו טוב יותר. התחלה טובה תהיה בכיוון של אימוץ כללים בסיסיים לגלישה בטוחה כמו הימנעות מלחיצה על קישורים ללא הבחנה, הימנעות מפתיחת קבצים חשודים שאינכם יודעים מה מקורם, הקפדה על מערכת הפעלה מעודכנת, שימוש בסיסמאות ייחודיות ומורכבות והתקנה של תוכנת אבטחה מוכרת ואמינה.

 

לכתבות נוספות בנושא אבטחה, מחשבים ואינטרנט

גיל נוילנדר - מנכ"ל ESET ישראל

ESETאודות

חברת ESET הינה ספקית בינלאומית של תוכנת האנטי וירוס NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security לארגונים בגדלים שונים וצרכנים פרטיים. החברה מיוצגת ברחבי העולם כולו ביותר מ-180 מדינות וסניפיה המרכזיים ממוקמים היום באנגליה, ארגנטינה, סלובקיה וכמובן ארצות הברית. בישראל, מיוצגת ESET באופן בלעדי על ידי חברת קומסקיור, המפעילה בארץ מרכז פתרונות ותמיכה טכניים בשפה העברית.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...