טיפים לפני ביצוע הרמת סינוס

12/04/2024
בריאות ובטיחות


השתלת שיניים היא פעולה שגרתית למדי בעולם רפואת השיניים. ועדיין, שגרתית ככל שתהיה, היא לא פעולה פשוטה, הן מבחינת הגוף והן מבחינת הרופא המטפל. מדובר בסופו של דבר בהליך כירורגי, וכל הליך כירורגי, פשוט ככל שיהיה, מגיע עם מורכבות כלשהי ועם אתגר.

במקרים רבים יש לבצע הכנות טרם השתלת השיניים. אחד מאותם המקרים, ונראה כי אחד מהמצבים הנפוצים יותר, הוא הצורך בהרמת סינוסים. הלסת שלנו מוגבלת בכמות החומר הגרמי שבה. כדי לחבר שתל לעצם, צריך שתהיה מספיק עצם כדי לקלוט את השתל, ובצורה בטוחה שתספק יציבות וכוח מספק לצורך השימוש השוטף בשן או בשיניים המושתלות. כאשר נתקלים במצב זה בקליניקה, הפתרון הטוב ביותר הוא הרמת סינוס.

אז מה הטיפים לפני שנכנסים להרמת הסינוס?

1. בדיקה מקיפה אצל רופא מומחה – כפי שאמרנו, מדובר בתהליך כירורגי, ומשהו שלא מזנקים לעברו בלי לבדוק את כל מה שאפשר מבעוד מועד. לכן לא רק שחשוב לבצע בדיקות מקדימות, הרי שלא תהיה לכם ברירה, שכן כל רופא כירורג רציני ידרוש להכיר את הפה שלכם, וכמובן שגם אתכם טרם ההחלטה על ביצוע הרמת הסינוס.

2. קבלת תמונת מצב מלאה – חשוב שגם אתם תבינו לקראת מה אתם הולכים. נכון, זה לא בהכרח הליך מורכב מאוד ונכון שבטיפולי הרמת סינוס החלמה מהטיפול נחשבת מהירה ואפקטיבית מאוד, אך עדיין חשוב שתבינו מה לעשות ומה לא לעשות, לפני, במהלך ואחרי הטיפולים, ההכנות, הרמת הסינוס והחדרת השתלים.

3. ביצוע בדיקות מקדימות – הרופא המטפל שלכם ידרוש, ובצדק, לבצע מספר בדיקות באמצעים מתקדמים. צילומים פנורמיים וצילומי רנטגן, מיפוי מלא של מבנה הלסת והבנה של כמות העצם וגובה העצם, כל אלו הם חלק מתהליך בסיסי ומחייב החיוני לביצוע לפני שאתם ניגשים לטיפול עצמו.

4. עקבו אחרי הנחיות הרופא באדיקות רבה – הטיפים שהרופא נותן לכם לגבי ההתנהלות היומיומית במהלך הטיפולים הם לא רק המלצות, ראו בהן בגדר חובה. הם יעזרו לתהליך הריפוי, יעלו את הסיכוי להצלחת הטיפול, ויורידו את הסיכון לסבול מזיהומים ובעיות אחרות. מה שהרופא אומר – זה מה שצריך לעשות.

איך נראה התהליך בעצם?

לאחר שעברתם את כל הבדיקות המקיפות והרופא בדק וגילה ואכן המליץ על ביצוע הרמת סינוס, יקבע עבורכם תאריך להתחלת התהליך. או אז יתבקש כל מטופל בהתאם למצבו האישי לעקוב אחרי הנחיות ספציפיות המותאמות לו או לה. דוגמאות לכך יכולות להיות הפסקת עישון, התאמות של תרופות שהמטופל כבר נוטל, צום וכיו"ב.

כשיגיע הזמן לביצוע הרמת הסינוס, אתם תעברו הרדמה לפי הסוג המתאים ביותר לכם ולמצבכם, כדי למנוע כאבים כמו גם בשביל למנוע תזוזות גוף במהלך הניתוח. לאחר מכן הרופא המנתח יבצע את עבודתו נאמנה, אשר לוקחת לרוב בין שעה לשעה וחצי. לאחר מכן תיכנסו לתקופת החלמה, שבסופה יסתיים התהליך בהצלחה.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...