טארט תותים עם שמנת ושוקולד

05/02/2015
חדשות

פורטל פ"ת ממשיך להכין לכם ארוחה ליום האהבה. והפעם מתכון לקינוח: טארט תותים עם שמנת ושוקולד.

מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, "נרתם למאמץ" ומעניק מתכונים לארוחת אהבה מיוחדת. לאחר ששיתפנו אתכם במתכון למנה ראשונה של סלט אדום מתוק, וגם למנה עיקרית של פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים, אנו מביאים לכם היום מתכון לקינוח: טארט תותים עם שמנת ושוקולד.

חומרים לבצק

150 גרם קמח

100 גרם חמאה / מרגרינה

50 גרם סוכר

תמצית וניל

כף מיץ לימון וגרד לימון

חומרים למילוי

1 כוס שמנת מתוקה

2 כוסות תותים

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד והומוגני.

מסדרים את הבצק בצורת לב ויוצרים לו דפנות בגובה 2 ס"מ.

אופים את הבצק בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.

מניחים את הבצק להתקרר.

מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.

שוטפים את התותים וחותכים אותם לחצאים.

ממיסים את השוקולד בכלי שבתוך כלי עם מים רותחים (בין-מרי).

סידור הטארט: על הבצק מורחים שכבת קצפת, על הקצפת מסדרים תותים אחד ליד השני, על התותים "מקשקשים" עם השוקולד.

ולסיום – מתכון לפונץ' חם:

מערבבים בסיר: פילה של תפוזים, סירופ תפוזים, סוכר, וודקה, ליקר קירסאו, יין אדום מתוק, מקלות קינמון. מבשלים מספר דקות בחום נמוך ומבלי שיגיע לרתיחה. מוזגים לכוסות ומקשטים את שולי הכוס עם פרות.

 

בתאבון!

למתכונים נוספים בפורטל פ"ת

 

רוצים שגם החברים שלכם יקראו את הכתבה?

שתפו אותם ע"י לחיצה על כפתורי הרשתות החברתיות – כאן:

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...