חמישה יתרונות לאכילת סלמון

12/05/2020
איכות חיים


דג הסלמון מככב בעולם הקולינרי במגוון רחב של גרסאות: סלמון פשוט אפוי בתנור, סלמון נא בתוך אצה במסעדות יפניות, חלק בלתי נפרד מרוטב פסטה איכותי או סלמון מעושן כחלק מכריך עסיסי. מעבר לטעמו המעודן של הדג, לאורך השנים חוקרים גילו מגוון רחב של יתרונות בריאותיים, בזכות מרכיבים שונים בתוכו ביניהם: ויטמינים, חלבונים, יוד ואומגה 3. נצלול לעומק בעקבות דג האלתית מהים הצפוני, ונגלה מדוע כדאי לשלבו בתפריט שלכם וגם נכיר מתכון פשוט מאד להכנה.

כמות נכבדת של אומגה 3

אתר משרד הבריאות האמריקאי מציין כי בממוצע ב-100 גרם של סלמון, ישנם 2.5 גרם של אומגה 3. מחקרים רבים גילו כי לחומצת השומן הזו, הנמצאת בעיקר בדגים, יש יתרונות בהפחתת מחלות שונות ושמירה על תקינותו של הגוף. למרות שאומגה 3 נמצאת גם במקורות צמחיים כמו אגוזים ושמן קנולה, הגוף מצליח לספוח את חומצות השומן הללו טוב יותר אם הן מגיעות ממקור של דגים.

חלבונים ללא פחמימות

דגי הסלמון עשירים מאד בחלבונים ואינם כוללים פחמימות כלל. לכן, הם מתאימים ככפפה ליד למי ששומר על תזונה בריאה ומפריד בין השניים. ב-100 גרם של סלמון תמצאו 25.6 גרם חלבון. רבע ממשקל הדג שתאכלו. החלבון מסייע לבניית התאים ובמיוחד השרירים בגוף האדם. לכן, אתלטים ומפתחי גוף נוהגים להתמקד במרכיב זה בתזונה היומית.

ויטמין B12 להתפתחות התאים

בסלמון תמצאו גם כמות גדולה של ויטמין B12, בכמות של 3.5 מק"ג לכל 100 גרם של דג. הכמות הקצובה המומלצת לאדם מבוגר היא 2.4 מק"ג, ובזמן ההיריון וההנקה מומלץ לצרוך כמות גבוהה יותר של הוויטמין, משום שהוא מהווה חלק חשוב מהתפתחות התינוק. ויטמין זה מסייע להתפתחות של תאי הדם האדומים ותאים נוספים בגוף. לכן, כאשר אדם אינו מעשיר את התזונה בכמות מספקת של ויטמין B12 הוא עשוי לסבול ממגוון מחלות וליקויים נוספים. כמות הוויטמין שיש במנה אחת של סלמון, יכולה לספק את הצריכה היומית ולהעשיר אותה במרכיב חשוב זה.

יוד לאיזון הורמונלי

מרכיב חיוני נוסף לגוף שקיים בסלמון הוא היוד. במאה גרם של דג תמצאו 100 מק"ג יוד. החומר הזה מייצר את ההורמונים החשובים בבלוטת התריס המסייעים לאיזון חילוף החומרים, הערנות ואפילו הנטייה להשמין. ככל שהאדם מבוגר יותר, כך תהיה משמעות גדולה יותר לצריכת היוד ולשמירה על האיזון ההורמונלי בגוף. עבור נשים הרות האיזון הזה חשוב אף יותר כדי להבטיח את בריאותו של העובר.

אחרי שהבנו עד כמה דג סלמון מסייע לתזונה היומית, נשמח לשתף אתכם במתכון פשוט מאד וקל להכנה. כל שעליכם לעשות הוא הכין את המצרכים הדרושים, להכניס את הדג והירקות לתנור, וליהנות מארוחה דשנה ובריאה במיוחד.

מתכון לסלמון וירקות בתנור

המתכון הבא של סלמון בתנור הוא בריא במיוחד, ומשלב עשבי תיבול טריים עם מגוון רחב של ירקות. אתם יכולים לגוון ולשנות את הירקות בתפריט ולהוסיף תבלינים נוספים.

הרכיבים הנדרשים להכנת המתכון הם:

1 כפית רוזמרין

1 כפית אורגנו

1 כפית בזיליקום

3 כפות של אבקת שום טחון

1 כפית שמן אבוקדו או שמן זית.

5-4 פרוסות של דג סלומון

1 קישוא

1 כוס פטריות טריות חתוכות לפרסות

1 גמבה או פלפל ירוק

1 כוס עגבניות שרי

מלח ופלפל.

אופן ההכנה: את התבלינים וכפית השמן יש לערבב יחדיו. נחתוך את שלל הירקות לקוביות, ונתבל במלח ובפלפל. נסדר את הירקות מעל ולצד ארבע־חמש פרוסות עבות של סלמון טרי, ונכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. המנה תהיה מוכנה תוך שלושים עד ארבעים דקות.

כיצד תזהו מתי להוציא את הסלמון מהתנור? השתמשו בעגבניות השרי כאינדיקציה למנה. כאשר העגבניות השחימו סביר להניח שגם הסלמון מוכן. אם אתם מעדיפים דג קריספי, אפשר להשאיר את התבנית בתנור עשר דקות נוספות. לאחר שהמנה מוכנה הוסיפו מעט מיץ לימון טרי והגישו על מצע של עלים טריים. המנה הזו משתלבת בצורה נפלאה עם אורז לבן או אורז אדמדם (עם פפריקה).

לסיכום, דג האלתית הכתום מעניק לגוף שלל יתרונות בריאותיים לצד טעמו העדין. נסו להוסיפו לתפריט לפחות פעם בשבוע במקום בשר או עוף, והפתיעו את כל המשפחה עם מנות בריאותיות וטעימות במיוחד שקל מאד להכין.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...