הסיירת של "עיר ללא אלימות" בכנס לידרים בירושלים

03/01/2017
חדשות


"הדבר הכי גדול בעולם הוא לעשות טוב למישהו", את המשפט הזה אמר האדמו"ר מפיאסצנה לפני כמעט מאה שנה לתלמידיו, והיום הוא משונן ומבוצע להלכה למעשה ע"י חניכי סח"י (סיירת חסד ייחודית) לה יש למעלה מ-20 קבוצות וקרוב ל-700 חניכים (תלמידים) ברחבי הארץ. כנס לידרים התקיים במהלך חג החנוכה (ב-29.12.16), בירושלים.

קבוצת פתח תקוה, המופעלת בידי "עיר ללא אלימות" ומרוכזת ע"י הצ'יף משה סג"ל, פועלת כשנתיים בשכונת עמישב, ומונה כ-30 חניכים, אשר עוסקים בפעילויות נתינה, ביניהן, חלוקת סלי מזון שבועית ל-10-15 משפחות שאותרו על-ידי הנערים, כאשר המזון נאסף על ידם ברשתות מזון בעיר.

בנוסף, ישנו מגוון רחב של פעילויות נתינה וחסד שהקבוצה פעילה בהן, כגון חלוקת פרחים בבתי אבות, חלוקת פרחים בקניוני העיר לכבוד חג הסיגד.

כל הפעילויות נועדו להעצים את הנוער שיגדיל את הטוב ואת החסד בסביבתו.

חלק מרכזי בפרויקט הוא המנהיגות החברתית של הנוער, לכן, הנערים שנראים מתאימים לכך עוברים אחת לשנה קורס "יאנג לידרים", אליו מגיעים כל המיועדים להנהגה מכל רחבי הארץ, ובמהלכו הם יוכשרו ללקיחת אחריות ומנהיגות, ולסוף הם ייצאו עם תפקידים משמעותיים בקבוצה (טיפול במתנדבים, בניית קווי החלוקה, קבלת נערים חדשים, ניהול מחסן מצרכים וכו').

החניכים מספרים: "לקראת האירוע, שהתקיים השנה ב"בית חינוך עיוורים" ירושלים, רצינו להכין חנוכייה, וחשבנו איך לשלב את הרעיון של סח"י יחד עם חנוכה, ואז מאיה גרין, המתנדבת בקבוצה כשנה, נזכרה בסיפור נורא מרגש מקבוצת סח"י קריית גת - שם ישנה אישה מבוגרת ניצולת שואה שהקבוצה אימצה אותה "כסבתא שלהם". הם מגיעים אליה הביתה, יושבים ומדברים איתה והיא אמרה שמה שחשוב בשביל רוב האנשים שמקבלים מסחי, זה מוצרי המזון, אבל היא קוראת את סחי הפוך, וזה מה שחשוב לה. אם קוראים סחי הפוך יוצא יחס! זה מה שהיא מרגישה מהם!".

הנערים התרגשו מהסיפור, "בנינו יחד חנוכייה אשר מצד אחד ניתן לקרוא אותה כ"סחי", ואילו מהצד השני כ"יחס"", ואכן בתום יום ההכשרות ולאחר שקיבלו את תעודות (וחולצות), אבי בלאי, אשר נבחר לתפקיד דובר הקבוצה, עמד והסביר לכולם את הרעיון ליצירת החנוכייה.

הסבתא עליה מבוסס הסיפור אמנם לא הייתה נוכחת במעמד, אך הנערים דאגו לספר לה על כך ולהראות לה את התמונות מהן היא התרגשה מאוד.


שלומי ערה מנהל עיר ללא אלימות המלווה את הפרויקט יחד עם קרן גולן (מתכללת עיר ללא אלימות), מספר "הפעילות הייחודית של סח"י המושתת על ערכים של התנדבות ונתינה, הינם מודל לחיקוי בכלל ולאנשינו בפרט. אני גאה בצ'יף שלנו משה, שמקדם את הנוער והופך אותם למנהיגים צעירים. אין לי ספק שבעזרתם נעשה את החברה שלנו לטובה יותר". 

(התמונות באדיבות הסיירת - עיר ללא אלימות)

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק פ"ת נטו

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...