גירושין - איך עושים את נכון?

31/01/2018
יחסים


כל זוג שעומד מתחת לחופה משוכנע שהאהבה תנצח את כל המכשולים, וכל חתן וכל כלה מאמינים שיחיו ביחד לאורך כל החיים. האהבה והאמונה חזקות הן, אבל גם למציאות כוח שלה, ומדי שנה מתגרשים בארץ למעלה מ-10,000 זוגות כשבפרט נפוצים מקרי גירושין בתל-אביב, בירושלים ובראשון לציון, ואפילו בישובים קטנים יחסית כמו אריאל או קרית טבעון ישנם מדי שנה כמה עשרות זוגות שמחליטים להיפרד.

אם כבר נפרדים, אז בהסכמה

אם הפרידה הינה בלתי נמנעת, ושני בני הזוג מבינים כי חייהם יהיו טובים יותר בנפרד מאשר ביחד, מומלץ בחום לעשות זאת בהסכמה. המקרה הטוב ביותר הוא כמובן גירושין ברוח טובה, אבל גם אם ישנם משקעים, גם אם ישנם רגשות קשים ואפילו סוערים, וחילוקי דעות טבעיים בנוגע לחלוקת הרכוש, עדיין כדאי להתאמץ ולמצוא את הנתיב לפרידה מתוך הסכמה.

זוג אשר מתגרש תוך שיתוף פעולה יצליח להשלים את ההליך במהירות רבה, ובפרט אם הוא מסתייע שירותי עו"ד בעל ניסיון רב בתחום, ועם מינימום רגשות שליליים, עוינות וכעס. למעשה שיתוף פעולה והסכמה בין בני זוג שמתגרשים מפוגג במקרים רבים את המשקעים שנוצרו במהלך הנישואין ומאפשר לבני הזוג לצאת לדרך החדשה ממקום נקי יותר וטוב יותר, ואם ישנם ילדים משותפים גם הם נתרמים מאוד מביצוע המהלך בדרך זו.

יתרון נוסף של גירושין בהסכמה הוא שכך ניתן לשכור עו"ד משותף ולחסוך בהוצאות.

גירושין על בסיס גישור

מאז 2016, עת חוק גישור חובה נכנס לתוקף, בני זוג שמתגרשים מחויבים לפתוח את התהליך בגישור, ולשם כך עליהם להגיש בקשה ליישוב סכסוך. הגישור מתבצע ביחידת סיוע מיוחדת שנמצאת בסמוך לבית משפט לענייני משפחה או לבית דין רבני, והוא מהווה תחליף למרוץ הסמכויות שאפיין בעבר מקרי פרידה רבים ולדיונים משפטיים שנמתחים על פני פרק זמן ארוך בבית משפט או בית דין כנ"ל.

כשהפרידה מתבצעת בהסכמה הדדית ותוך שיתוף פעולה, ובפרט אם בתמונה נמצא גם עו"ד מגשר גירושין שמסייע לבני הזוג להתגבר על מכשולים וללבן סוגיות מורכבות, ניתן לחתום על הסכם גירושין שמפרט את אופן חלוקת הרכוש, הסדרי המשמורת, דמי המזונות ועוד נושאים שחשובים לבני הזוג, וכך להימנע מהצורך בתהליכים מסורבלים ויקרים.

בית דין רבני או בית משפט לענייני משפחה?

במקרים שבהם הפרידה אינה בהסכמה, ישנה כאמור חובת גישור, וזאת על-מנת לנסות בכל זאת ליישב את חילוקי הדעות בדרך של שיתוף פעולה. אם ניסיון זה לא צולח, יעבור המקרה לערכאה שיפוטית שתפסוק בנושאים שיש לגביהם חוסר הסכמה בין בני הזוג. הערכאה הינה בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני. התפישה המקובלת הינה שלנשים כדאי לפנות לעזרת בתי משפט לענייני משפחה ואילו גברים יצאו נשכרים אם הדיון יתקיים בבית דין רבני. המציאות מורכבת יותר, ובעיקר רצוי לבסס את הבחירה למי פונים על בסיס המאפיינים הספציפיים של כל מקרה, בעזרת עו"ד גירושין מנוסה.

שתף ב-

תגובות

עורך דין גירושין מומלץ בתל אביב
המשרד של עו"ד מאיה רוטנברג ממוקם בתל אביב, עברנו הליך גישור של גירושין בהסכמה. הייתה מקצועית כמו שצריך. היא מגשרת מאוד מקצועית, חכמה ורגישה. הסכם גירושין נוסח בצורה מעולה וברורה וגם הסבירה לנו הכל. תותחית!!
ישראל - 01/02/2018
שתף ב שתף ב
לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...