במה להתמחות בתואר שני?

29/12/2017
קריירה ודרושים

התמחות בנושא מסוים היא בין המאפיינים הבולטים של התואר השני ולכן ההתלבטות במה לבחור משותפת לסטודנטים רבים. הנה כמה הצעות לתחומי התמחות במסלולים פופולאריים.

תואר ראשון מתאפיין בדגש על ההיבט התיאורטי בעוד התואר השני מעביר את מלוא תשומת הלב למחקר. כתוצאה מכך, בתואר השני נדרשים סטודנטים במסלולי לימוד מסוימים לבחור במה להתמחות.

הבחירה במה להתמחות שמשליכה באופן ישיר על ההתפתחות של הסטודנטים באקדמיה ובין היתר גם על סיכויי ההשתלבות שלהם בשוק העבודה. בנוסף, זו שאלה הרת גורל עבור סטודנטים שרוצים ליהנות מהלימודים ולא רק לקבל את התעודה.

העיקרון המנחה של בחירת תחום התמחות בתואר השני צריך להיות עניין אישי. עוד לפני שתבדקו מה אפשר לעשות עם כל תואר, מה הביקוש בשוק העבודה או איזה תכנים תצטרכו להשלים מהתואר הראשון – ודאו שאתם מתעניינים בתכנית הלימודים הקיימת. זה יעזור לכם ברגעים הקשים של התואר השני וימנע מכם עוגמת נפש גם אם בסופו של דבר הוא לא יענה על הציפיות. חוץ מזה, יש יתרונות וחסרונות לכל תחום התמחות במסלולי הלימוד הנפוצים:

מנהל עסקים וכלכלה: פרקטיקה על חשבון יצירתיות

הפקולטה למנהל עסקים וכלכלה היא ללא ספק בין המגוונות ביותר מבחינת תחומי התמחות שאותם תוכלו לבחור. על קצה המזלג אפשר להזכיר התמחויות בשיווק וניהול אסטרטגי, יזמות וחדשנות, מימון, פסיכולוגיה עסקית וניהולית, ייעוץ וניהול משאבי אנוש, ראיית חשבון ועוד.

היתרון של התמחות במקצוע פרקטי במנהל עסקים הוא עדיפות בשוק העבודה. החיסרון הוא שמדובר על תחום דינאמי שמשנה במהירות, מה גם שהוא עלול להגביל את החופש היצירתי שלכם.

פסיכולוגיה: אתם בוחרים איך לעזור

המטרה של תואר שני בפסיכולוגיה היא לאפשר לכם להתמחות בנישה ספציפית כדי לדעת טוב יותר איך לעזור לאנשים אחרים. לפיכך, אתם יכולים לבחור האם להתמחות בפסיכולוגיה רפואית, בפסיכולוגיה תעסוקתית, בפסיכולוגיה שיקומית, בפסיכולוגיה קלינית או בפסיכולוגיה התפתחותית.

נושאי הלימוד הבסיסיים בפסיכולוגיה זהים לכל ההתמחויות, אך כבר במהלך השנה הראשונה תקבלו הזדמנות להתנסות בתחום שבחרתם. גם כאן יש לכל תחום התמחות יתרונות וחסרונות אחרים, גם פסיכולוגיה התפתחותית למשל מתאימה למי שרוצה לעבוד עם הגיל הרך אך התעסוקה בה מוגבלת, בעוד פסיכולוגיה קלינית מקיפה יותר אולם פחות ממוקדת.

משפטים: הדרך לעריכת דין

רוב הסטודנטים בוחרים באיזה תחום משפטים להתמחות עוד במהלך התואר הראשון, אך יש כאלה שמרחיבים את הידע הקיים גם בתואר השני. תחום ההתמחות קובע בענף הזה במה תעסקו ואיזה שירותים תוכלו להציע לקהל היעד.

התמחות בדיני מקרקעין תעזור לכם להשיג מקצוע מבוקש בעידן שבו מחירי הנדל"ן לא מפסיקים לעלות. מנגד, התמחות בנזיקין תאפשר לכם להתפתח למקצועות בסקטור הציבורי והתמחות בדיני משפחה תעניק לכם סיפוק שלא תמצאו באף מקום אחר בעולם המשפטים.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...