בדיקת ראיה לקראת כיתה א'

24/07/2016
חדשות


המעבר מגן הילדים לכיתה א' ולבית הספר, הוא מעבר מרגש ומכונן הן לילד והן להוריו. יחד עם ההתרגשות וההכנות לקראת כיתה א', חשוב לבצע בדיקת עיניים מקיפה לקראת תחילת שנת הלימודים.  

צוות היחידה לרפואת עיניים במרכז שניידר לרפואת ילדים, בראשות פרופ' משה שניר, מציין כי עיניים בריאות עם ראיה תקינה הינם מרכיב משמעותי בהתפתחות יכולות הקריאה והלמידה של הילד, ויוצאים בהמלצה לבדיקת העיניים והראיה לקראת תחילת שנת הלימודים.

בעיות שונות בראיה עלולות לגרום לילד כאבי ראש וכפל ראיה, וכן עלולות לגרום לשגיאות בהעתקה מהלוח ולהוות מכשול להצלחת הילד והתאקלמותו במסגרת הלימודית.

בדיקת ראיה מומלצת עבור כל ילד, גם אם אינו מתלונן על קשיים בראיה והוריו אינם מבחינים בקושי, מכיוון שאבחון בעיה בשלב זה יכול למנוע בעיות עם הכניסה לכיתה א' ובהתפתחות הראיה. במידה וקיים רקע משפחתי של בעיות עיניים בילדות (כמו: עין עצלה, פזילה, הרכבת משקפיים מגיל צעיר), בדיקה זו חיונית במיוחד. בדיקת הראיה ברובה אינה כרוכה בכאב או אי נוחות עבור הילד.

בדיקת הראיה כוללת בדיקת חדות ראיה לרחוק ובמידת האפשר, גם לקרוב. בדיקת חדות הראיה מתבצעת בעזרת מספרים, אותיות, ציורים או צורות, בהתאם לרצונו ויכולותיו של הילד. בנוסף, נבדקות תנועות העיניים ומתבצעת הערכה של פזילה הן לראיה מקרוב והן לראיה רחוק. יחד עם בדיקת התנועות והפזילה, מתבצעות בדיקות של ראיית העומק (תלת מימד), המזיגה והמיקוד. כמובן שהבדיקה כוללת בדיקת האנטומיה של כל מדורי העין.

חלק חיוני מבדיקת העיניים והראיה נעשה לאחר מתן טיפות להרחבת אישונים. מתן הטיפות העלול להסב אי נוחות קלה לילד בזמן המתן. כאשר האישונים מורחבים, ניתן לבדוק את מבנה המקטע האחורי של העין והאופטיקה של העין (קוצר ראיה, רוחק ראיה, צילנדר, הבדלים במספר בין העיניים וכו').

על סמך מכלול בדיקות אלו ניתן לוודא שהמערכת הראייתית אכן תקינה ובמידה ולא, להמליץ על טיפול.

המידע ניתן באדיבות פרופ' משה שניר, מנהל יחידת עיניים במרכז שניידר לרפואת ילדים, ד"ר רונית פרילינג, ד"ר מירי ארנברג וד"ר יונינה רון-קלע, רופאות בכירות במרפאת עיניים במרכז שניידר. 

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...