איך להכין את השניצל המושלם?

15/05/2019
אוכל ובישול


חברינו האמריקאים לא יכולים יום בלי המבורגר או נקניקייה.

אחינו מאיטליה חיים מפיצה לפסטה. ובסין יום בלי נודלס ואורז אינו יום שלם.

ומה איתנו, הישראלים? ובכן, עם כל הכבוד לפלאפל ולחומוס, לעם הנבחר יש העדפה ברורה – שניצל ביתי, עסיסי ופריך!

כמובן שעל מנת ליהנות מהשניצל המושלם לא מספיק לזרוק אל המחבת חתיכת חזה עוף עטופה בפירורי לחם וביצה, וישנם עוד מספר אלמנטים שצריך לשלב בדרך.

אז במיוחד עבורכם זללנים יקרים, להלן מספר טיפים שנאספו בקפדנות ע"י אינספור סבתות ואימהות שמוכנות להישבע - השניצל שלנו הוא השניצל המושלם!

ביצים, פירורי לחם וטמפרטורה מושלמת

ביצים? ביצה!

מרבית הישראלים משתמשים בשתי ביצים לפחות לטיגון חצי קילו שניצל.

אז זהו, שתוספת קלה של רוטב סויה (כף אחת לכל 500 גרם) תוביל לכך שתוכלו להסתפק בביצה אחת לכל היותר.

והכי חשוב - הטעם ישתפר פלאים, בזכות המליחות המעודנת שהרוטב יוצר. במקומות המוכרים אוכל לשבת בכמויות גדולות ידעו לומר לכם כי מדובר באחד הטיפים היותר מוצלחים, הן מבחינת הטעם והן מבחינת החיסכון בעלויות. 

הפירורים המנצחים

אחד המרכיבים החשובים ביותר ליצירת השניצל המושלם הוא פירורי הלחם.

חשוב מאוד להקפיד על פירורים באיכות גבוהה, ואם באפשרותכם להכין אותם באופן עצמאי מלחם טרי או חלה, תחושו את ההבדל בכל ביס וביס...

נעים בחדר, נעים לשניצל

טעות פופולארית בהכנת שניצלים או בשרים אחרים היא הכנתם כשהם קרים מדי לאחר שהוצאו מהמקרר.

כך הטיגון של חלקי השניצל הפנימיים איטי יותר, והוא עלול להישרף מבחוץ ולא להיות מוכן מבפנים.

הפתרון: התחלת הבישול רק כשהבשר בטמפרטורת החדר. הוציאו את השניצל מהמקרר כשעה לפני הטיגון והמרקם ישתפר פלאים.

שמן, תיבולים והפתעות נוספות

כמות שמן גבוהה 

נכון, זה נוגד כל היגיון בריא, אבל אל תתווכחו עם גדולי הסבתות והאימהות: אם משתמשים ביותר שמן הוא פחות נספג באוכל עצמו.

שכבה דקה מדי של שמן תפגע בבריאות השניצל ולא פחות חשוב – בטעם שלו.

אז שימו סביב 6-7 מילימטר שמן במחבת ואל תחששו בכלל.

תיבולים לעיסה

בין אם החלטתם להשתמש בקמח בנוסף לפירורי הלחם ולביצים ובין אם לא, תיבול נכון בשלב שלפני הטיגון ישפיע רבות על הטעם הסופי.

מלח ופלפל הם חובה לכל סועד, כשגם פפריקה ואבקת שום עושים את ההבדל עבור רבים.

תבלינים נוספים תוכלו להוסיף לפי טעמכם האישי...

תוספות לשניצל 

הערך המוסף שמבדיל בין שניצל טוב לשניצל מושלם.

ישנם מגוון רעיונות יצירתיים במיוחד, המוסיפים טעם, פריכות וניחוחות נפלאים.

בין הפופולאריים ביותר: חרדל (נחשב לקונצנזוס בקרב חובבי השניצל.

מומלץ לרכוש חרדל ישראלי פשוט וזול), גריל (ניתן ממש לפורר ביסלי גריל), שום כתוש, בצל דק, עלי בזיליקום טריים ועוד.

נסו ותגלו מה מקפיץ לכם את הטעם לגבהים חדשים...

טיפים נוספים לשניצל מושלם

ציפוי כפול

יש הגורסים שציפוי שנעשה פעמיים (דהיינו – טבילת השניצל בביצה ובפירורים, ואז פעם נוספת) עושה הבדל של שמיים וארץ בטעם הסופי.

שמן תירס

במבחן טעימה עיוור, השניצלים שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר היו אלו שטוגנו בשמן תירס, ולא בשמן קנולה או בשמן זית. תנסו, אין לכם מה להפסיד...

חום טיגון

זכרו את הכלל שקובע: ככל שהשניצל דק יותר, חום הטיגון צריך להיות גבוה יותר. בכל מקרה, השתמשו בחום בינוני לכל הפחות. ומה עדיף – שניצל דק או עבה? זה כבר עניין של טעם אישי.

בהיר זה הכי

הפכו את השניצל כשהוא מעט בהיר יותר מכפי שאתם אוהבים. לשניצל נטייה להתכהות מעט לאחר סיום הטיגון.

ואם אתם מתעצלים...

טיגון שניצל אינו מצריך מאמץ רב. ובכל זאת, אם קמתם על הצד העצל של המיטה, תדעו שיש פתרון מושלם לשניצלים נפלאים בפרט או אוכל מוכן בכלל.

קייטרינג סלמון בפתח תקווה הוא דוגמה נפלאה למקום שבו תגלו כיצד מרגיש לאכול את השניצל המושלם ועוד הרבה יותר מכך! שיהיה בתיאבון!

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...