"אבי, ענבל והמשפחה, תמיד יהיו חלק מאיתנו"

24/09/2015
חדשות

מאות חניכי ובוגרי המכינה הקדם צבאית תבור, שבנצרת עילית, והוריהם קיימו ביום שני האחרון (21/9/15) ערב הרצאות ולמידה שעסק בהיבטים שונים של חשבון הנפש לקראת יום כיפור. את הערב, שמתקיים זו השנה השנייה ברציפות, מקדישים במכינת תבור לזכרו של סמ"ר אבי גרינצויג בן העיר פתח תקוה ואחיה של בוגרת המכינה ענבל גרינצויג, שנפל בקיץ 2014, במבצע צוק איתן.

הערב, שנערך בבית העם ברשפון לקראת יום כיפור, עסק בחשבון נפש מהיבטים שונים בחברה הישראלית בהם הפן הצבאי, החברתי והאישי והציג רשימת דוברים שכללה את החוקר והסופר אבירם ברקאי, מייסד ומנכ"ל הקריה האקדמית אונו – רנן הרטמן והרב יגאל לוינשטיין, ראש המכינה הקדם צבאית בעלי.

אבי נולד ב- 93', לחדוה וגדעון גרינצויג, וגדל בעיר פתח תקוה. הוא נקרא על שם סבו, אברהם, וגדל על ערכי אהבת הארץ. בשנת 2011 התגייס לצבא ושירת בחטיבת הנח"ל. ב- 25/7/14 נפל אבי בקרבות בבית חנון, כאשר רץ אך תוך האש כדי לסייע בחילוץ חבריו הפצועים. בתום מבצע 'צוק איתן' קיבלו הוריו בשמו את הצל"ש שהוענק לו על חלקו בלחימה. הוריו של סמ"ר גרינצוויג ז"ל ואחותו התאומה ענבל הציגו מצגת מרגשת שתיעדה את סיפור חייו של אבי ובכניסה לאירוע הקימו חניכי מכינת תבור פינת הנצחה לזכרו.

את הערב פתחו מנהל מכינת תבור, עמית דרי, שעסק בחשיבות של גישה לחשבון נפש מתוך אופטימיות, במטרה להגיע לתיקון אמיתי וראש המכינה, עמיחי שיקלי, שפנה אל משפחתו של סמ"ר גרינצויג ואמר: "ענבל, אחותו התאומה של אבי, הייתה ותמיד תהיה אחת מאיתנו וכך גם אתם, חדוה וגדעון. הערב הזה הוא השני במסורת שהתחלנו בה בשנה שעברה, שעוסקת בקיום חשבון נפש לאומי, חברתי, יהודי ואישי ואנחנו גאים להקדיש אותה לאבי ולמשפחה ומודים לכולכם, הורים, בוגרים וחניכי תבור וקשת, שהגעתם לקחת חלק בחשבון הנפש הזה.

צילום: איתמר טוריסקי

בהרצאה מרתקת, סקר החוקר אבירם ברקאי את תפקידה של טייסת הקורנס 201, במסגרת חשבון הנפש של חיל האוויר הישראלי במלחמת יום הכיפורים. ברקאי, מחבר הספר 'בשם שמים', תאר את ימיה הראשונים של הלחימה ואת השבר שפקד את שורות הצבא, ובכלל זה גם חיל האוויר, הממשל והעם, בשל קריסת הקונספציה שהוביל אמ"ן ולפיה למצרים וסוריה אין רצון או יכולת להוביל במפתיע תקיפה דו חזיתית על גבולות ישראל. "הקונספציה הייתה 'אם כל חטאת' של צה"ל באותם ימים. אלה מאיתנו ששילמו את ליטרת הבשר המדממת שלהם, ביום הכיפורים, יצאו מדעתם מהפער העצום בין יכולת איסוף מודיעין ומידע וחוסר היכולת לקרוא ולנתח את המידע הזה, שנבע מהקונספציה המוטעית שהתפתחה בעקבות מלחמת ששת הימים".

בתום דבריו, פנה ברקאי אל חניכי ובוגרי המכינה ואמר להם: "כל סימני האזהרה היו שם ומי שהיה אמור לזהות ולנתח אותם חטא בהתעלמות מהם, כדי לשרת תפיסה מסוימת. אתם, כמפקדים, צריכים להיות תמיד פתוחים לשמוע דעות שונות משלכם, לחשוב מחוץ לקופסא ולהתכונן לעתיד ובכך ליישם את הלקחים של מלחמת יום כיפור. לכו בשלום ושובו בשלום".

רנן הרטמן, מייסד ומנכ"ל הקריה האקדמית אונו ויזם חברתי בנשמתו, הקדיש את דבריו לחשבון נפש בפן החברתי ואמר: "אנחנו, כחברה, מחכים לנס ה'רב תרבותיות' שיתרחש מעצמו, מבלי להבין שזה לא יקרה. הישראלי החדש , בעיקר הציבור החילוני, צריך לבנות את המציאות שלו, אך להבין שאין לו בלעדיות על מרחב רשות הרבים ולדעת לקבל סיפורים אחרים שמסופרים שם, גם כשאלה עומדים בסתירה מוחלטת לתפיסת עולמו"

את החלק הראשון של הערב חתם הרב יגאל לוינשטיין, מייסד וראש המכינה הקדם צבאית בעלי, שהציג את 6 השאלות שנשאל האדם ביום הדין, לפי הגמרא – האם נשאת ונתת באמונה, האם קבעת עיתים לתורה, האם עסקת בפריה ורביה, האם ציפית לישועה, האם פלפלת בחכמה והאם הבנת דבר מתוך דבר? ולאורן, הנחה את המשתתפים בחשבון נפש אישי, תוך שהוא בוחן כיצד הן משליכות על חיי היום יום שלנו ומיושמות במעשיו של כל אחד ואחד מאיתנו, כבודדים וכחברה, כמאמינים או כחילוניים.

בסיום סבב ההרצאות הנחו חניכי מחזור ו' של מכינת תבור את הוריהם ואת בוגרי מחזורים קודמים של המכינה בלמידה בחברותא אל תוך הלילה.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...