יזמות חברתית למען בעלי החיים

08/04/2014
חדשות

כולנו אוהבים ללכת לגני חיות. אנחנו גם בטוחים שכל בעלי החיים שנמצאים שם הם ברי מזל, שכן דואגים לצרכיהם, בריאותם וביטחונם. האם חשבתם פעם שאולי לא כל בעלי החיים שנמצאים בגן חיות היו רוצים בכך? שאולי לא זאת סביבתם הטבעית? שזה סוג של בית כלא עבורם?

ועוד לא הזכרנו דברים הרבה יותר גרועים, כגון: צייד, ניסויים בבעלי חיים, סימום לצרכים תיירותיים, עינויים ועוד. ללי רשף מפ"ת נמאס מכל הסיפורים האלה. עד לפני מספר שנים החיים של לי נראו מושלמים בעיני האדם הסביר. אבל דווקא אז היא החליטה שהיעוד שלה בחיים הוא שונה. היא עזבה משרה טובה בחברת הייטק ואפילו את בן הזוג – כל זאת כדי להציל בעלי חיים בסכנת הכחדה.

"חיפשתי משהו גדול באמת", אומרת לי. "האסימון ירד לי כשצפיתי בתוכנית בערוץ נשיונל ג'אוגרפיק, שם סיפרו על שמורת תיירות בדרום אפריקה, שבה מסממים את האריות כדי לירות בהם". באותו רגע הבינה לי מה היא הולכת לעשות בשנים הקרובות, והפכה ביום אחד ליזמת. כמו כל היזמים והיזמיות, גם לי עשתה הרבה טעויות, שילמה "שכר לימוד", והיום היא מרצה בעצמה על יזמות ושותפה לפעילויות רבות הקשורות להגברת המודעת לבעלי חיים.

גולת הכותרת של פעילותה היא המיזם שהקימה – UNCHAIN. "הרעיון העיקרי הוא שימור שטחים מתאימים לבעלי חיים בסכנת הכחדה. המטרה היא להקים מכון מחקר בינלאומי. המיקוד הראשוני הוא חתולי בר, כגון: אריות ונמרים, ולמעשה היעד הוא שבכל מדינה שתהיה חלק מהמיזם הגלובלי, ימצאו שטחים מתאימים שיאפשרו חיים טבעיים לבעלי החיים שנפוצים באותה מדינה", מספרת לי, שיחד עם השותף שלה למיזם נמצאת בתהליכים מתקדמים של הקמת הסניף הראשון של המיזם בדרום הארץ.

במסגרת הרעיון של גני חיותOUT  - חירות ושמורות טבע IN, לי מפנה את תשומת ליבנו לדוגמאות שונות בעולם ולמדינות שכבר הבינו מה נכון לעשות. כך למשל בקוסטה ריקה הוחלט לסגור את כל גני החיות ולשחרר את בעלי החיים לטבע, ובהודו נאסר להחזיק דולפינים בשבי למטרות מסחריות ובידוריות. לי מציינת כי בחמישים השנה האחרונות נכחדו 95% מהחתולים בעולם, והיא בטוחה כי עצירת העלמות הטורפים חיונית להמשך גלגל החיים של כל בעלי החיים בעולם, כולל בני האדם.

פרט להקמת ארגון גג גלובלי והגברת המודעות,UNCHAIN  אמור לפעול לחקיקה מקבילה ולאכיפה נוקשה בכל המדינות. בינתיים התקוה היא לחנך את צרכני התיירות לא לשתף פעולה עם מה שעלול לגרום לכך שבעוד מספר שנים יעלמו סופית האריות והנמרים מן העולם.

תעשיית התיירות שמתייחסת לבעלי חיים כאל ספורט ובידור, היא עוד דוגמא לתהליך השלילי שעובר על העולם תחת הסיסמא "קאפיטליזם". לי מסכמת בתקוה שלא נגיע למצב שהדבר היחיד שיישאר בעולם הוא כסף, כי "אי אפשר לאכול כסף".

לדף הפייסבוק של UNCHAIN לחצו כאן.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...