אפשרויות הבחירה לעולים לכיתה א' בפ"ת

15/01/2017
חדשות

מאז שנת 2012, השנה בה נבחרה פתח תקוה להשתתף בתוכנית של משרד החינוך לבחירה מבוקרת של אזורי רישום לבית ספר יסודי, מתקיימת בעיר בחירה לבתי הספר היסודיים על פי אשכולות.

משמעות הבחירה היא כי ההורים (והילדים) שותפים לבחירת בית הספר שבאזור מגוריהם, ויכולים לדרג בבקשתם בעת הרישום את בתי הספר בהם הם מעוניינים שילדיהם ילמדו, עפ"י הייחודיות הבית ספרית המתאימה לנטיות ליבו/ה של הילד/ה.

מטרת התוכנית היא השבחת מערכת החינוך הציבורית, ובטווח הרחוק - וויסות מספר התלמידים והכיתות הנפתחות בכל בית ספר (בהתאם ליכולתו), וכן העלאת רמת שביעות הרצון בקרב ההורים והילדים, דבר המתבצע באמצעות טיפוח הייחודיות של כל בית ספר בנפרד ומתן בחירה מבוקרת להורים בבחירת ביה"ס.

על פי רוב הורים המעורבים כבר בשלב בחירת ביה"ס, גדלה פעילותם ומעורבותם בבית הספר גם בהמשך, וגם הזיקה בין צרכי הקהילה להנהלת ביה"ס ואופיו, גדלה.

טקס הכניסה לכיתה א' השנה בבי"ס חיים חפר (צילום: לשכת דובר העירייה)

ראש העיר, איציק ברוורמן: "השקיפות בתהליך ושביעות הרצון של ההורים, הילדים וצוות ההנהלה, מלמדים כי שיבוץ התלמידים לפי בחירתם, במסגרת האשכול מוצלחת. אנו נמשיך לעודד את תהליך "הבחירה המבוקרת", וכמובן שנמשיך להשקיע בבתי הספר בכלל ובייחודיות של כל בית ספר בפרט. פתח תקוה זכתה לפני כשנה בפרס חינוך ארצי וזה הודות למערכת החינוך המצוינת שלה, למינהל החינוך ולצוותי ההנהלה וההוראה בבתי הספר".

פירוט האשכולות

במרכז העיר: גורדון, אמיר, עין גנים, שיפר ושמעוני.

אשכול כפר גנים/נווה עוז: ביאליק, דבורה עומר, הדר, אלימלך כנר, נווה עוז.

אשכול מערב העיר: פיק"א, קפלן ויד לבנים.

אשכול אחדות/שעריה/מחנה יהודה: יסודות, הוברמן ואורנים.

אשכול הדר המושבות: נתן יונתן, אהוד מנור, פאול קור, נעמי שמר, בר לב, חיים חפר וביה"ס הצומח החדש.

אשכול נווה גן: עוזי חיטמן ואריק איינשטיין.

אשכול ממ"ד הדר גנים/עמישב: מורשה תורני בנים, מורשה תורני בנות, עמיטל תורני אקדמי,

אשכול ממ"ד נוסף: נווה אברהם ואורי אורבך.

סה"כ יופעלו בשנה"ל הקרובה ברחבי העיר 8 אשכולות לבחירה מבוקרת.

במהלך ההערכות לקראת העלייה לכיתה א', המתמשכת למעשה כל השנה, מתקיימים מפגשי עבודה בין כל הגורמים הרלוונטיים לאשכול, מנהלות, גננות וצוות ליווי מקצועי. אם בעבר ילדי גן חובה ביקרו בביה"ס אחד בלבד, כיום מבקרים הילדים בכל בתי הספר באשכול. כמו כן הועבר לכל ההורים שאלון מקוון בו התבקשו להביע עמדותיהם ולציין את המידע העומד לרשותם בנושא "הבחירה המבוקרת". בהלימה לתשובותיהם  גובשו הכנסים שהתקיימו בכל האשכולות. בכל אחד מבתי הספר מתקיימים ימים פתוחים להורים.

כך למשל הייחודיות בבית ספר ביאליק היא "מדעים ואומנויות בטבע שלך", הייחודיות בבית ספר נווה עוז היא "העצמה אישית למנהיגות חברתית", הייחודיות בבי"ס גורדון היא "החינוך והספורט - הדרך, האדם והתרבות - מטרה", בי"ס קפלן - "קמפוס ליזמות", בי"ס פיק"א "בית חינוך מידעני, מקדם שיח רגשי ומחזק מורשת" וכדומה.

הבחירה של ההורים אולי קשה יותר, אך המידע כולו פרוש בפניהם. לציין כי קיימים מגוון פרמטרים המשפיעים על החלטת ההורים (כגון "אח ממשיך", ייחודיות בית הספר, מגמה מסוימת הקיימת רק באותו בית ספר, קרבה לביה"ס וכדומה).

במהלך השבועות האחרונים מתקיימים ימים פתוחים בכל בתי הספר וכן כנסים להורים בהשתתפות הגב' סיגלית הלל יאראק, מנהלת אגף חינוך יסודי, סגניתה חני לוי, נציגי מינהל החינוך ומנהלת השפ"ח (שירות פסיכולוגי חינוכי) הגב' מירב טמיר המרצה בנושא "תפקיד ההורים במעבר לכיתה א' בעידן של בחירה מבוקרת". במסגרת ההרצאה המרתקת נתנה הגב' טמיר, עצות והנחיות להורים כיצד לסייע לילדים במעבר מגן לכיתה א', כיצד לזהות את הצרכים של הילד בתקופת המעבר, כיצד להכיר את הייחודיות של כל בית ספר באשכול ועוד.

בכנס של אשכול מרכז העיר, כמו גם בכנס של נווה עוז - כפר גנים, הגיעו עשרות הורים להכיר את מנהלות בתי הספר ולשמוע על בתי הספר והייחודיות שלהם, להכיר מקרוב את תהליך הרישום בתכנית הבחירה המבוקרת וליהנות מהרצאתה מרתקת של מנהלת השפ"ח.

סיגלית הלל יאראק, מנהלת אגף חינוך יסודי המשתתפת בכנסים ומציגה את חזון האגף ומטרות תכנית "הבחירה המבוקרת", אמרה כי "התוכנית היא כורח של המציאות בת ימינו. אני מאד מאמינה במעורבות ההורים, ובשיתוף פעולה בין בית הספר, הקהילה והרשות העירונית". עוד ציינה יאראק כי "הרשות המקומית עושה כל שלאל ידה כדי להשביע את רצון ההורים". "דלתנו פתוחה בפניכם" אמרה.

בוועדת השיבוץ יושבים נציגים של השירות הפסיכולוגי, הרשות המקומית, משרד החינוך, מנהלות האשכולות הרלוונטיים, והשנה נוספו גם נציגים של ההורים מהאשכול הרלוונטי לאותו דיון.

שביעות הרצון מלמדת כי הפיילוט אכן מוכיח את עצמו ועליו להתרחב. אם בעבר כ- 33% ביקשו העברות לאחר שיבוצם, היום אחוז המבקשים עומד על כ 6%. למעלה מ- 90% מהמבקשים, קיבלו למעשה את העדיפות הראשונה שלהם.

"רוב ההורים מרוצים מאד משיבוץ ילדיהם, מאחר והם קיבלו את כל המידע הקיים ועשו בחירה מושכלת. אנחנו מאד מרוצים מהתוצאות, ומשביעות הרצון של ההורים מחד, ושל המנהלות מאידך". כך הוסיף רמי הופנברג מנהל מינהל חינוך.

הורים שהשתתפו בכנסים היו מרוצים, ואמרו "ערב חשוב ביותר", "קיבלתי המון מידע חשוב, ההרצאה של הפסיכולוגית הייתה חשובה מאד", "אני שמחה שבאתי!" 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק פ"ת נטו

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...