תביעה: צעירה בת 19 גילתה לאביה את סיסמת חשבון הבנק - והוא עקץ אותה ב-150 אלף ש"ח

22/11/2015
חדשות

צעירה מפ"ת ששירתה בשירות לאומי נקלעה לחוב פעוט, וביקשה מאביה שיכסה את חובה. האב אמר לה כי לשם כך הוא צריך את הסיסמה לחשבונה, ומאותו רגע החל לפעול מאחורי גבה, ולפזר בשמה שיקים ללא כיסוי.

העניין התגלה לצעירה כאשר יום בהיר אחד היא הופתעה לקבל אזהרה מרשות האכיפה והגביה, אודות שיק  שניתן לכאורה בשמה על סך 150 אלף שקלים ולא כובד ע"י הבנק.

הצעירה התעמתה עם אביה, אשר הודה כי הוא זה שנתן את השיק אך בכך, כך טוענת הבת, לא תמה התנהלותו הקלוקלת. האיש הציע לבתו שעורך הדין שלו ייצג את שניהם – אך לא גילה לה כי הדבר עלול לגרור ניגוד אינטרסים.

כעבור מספר ימים, חשה הבת שהאחריות על מתן השיק עלולה ליפול על כתפיה, וכי האב כלל לא מתכוון לקחת על עצמו את האחריות למעשים – ועל כן היא פנתה לעורך הדין צבי וישנגרד – העוסק בייצוג חייבים מול ההוצאה לפועל.

"לחשדותיה של הבת היה בסיס איתן, ואם היא הייתה ממשיכה בייצוג אותו נטלה, חלק מהחוב לפחות היה נופל על כתפיה באופן ודאי", אומר עו"ד וישנגרד שהגיש בשם הצעירה בקשה דחופה לתיקון ההתנגדות לביצוע השטר אותו הגיש עורך דינה הקודם, שגם ייצג כאמור את האב.

בימים אלה אמור ביהמ"ש השלום בפתח תקווה להכריע בשאלה האם לחייב את הצעירה להחזיר את מלוא הכספים לבעל העסק שלידיו התגלגלה ההמחאה שלה, או להטיל את החוב על האב.

הצעירה, תושבת פתח תקווה, ניהלה אורח חיים עצמאי במהלך שנת השירות הלאומי שלה, ושהתה בדירת שירות מחוץ לבית הוריה. היא דאגה לצרכיה מכספי השירות, בסך של כמה מאות שקלים בודדות, שאותן קיבלה ישירות לחשבונה.

באחד מחודשי השירות נודע לצעירה, כי חשבונה ביתרת חובה קטנה עקב משיכת יתר של מזומנים מהחשבון. על מנת להסדיר את הנושא, ולמנוע חריגות מיותרות מהחשבון, היא פנתה לאביה - על מנת שיבצע העברת כספים לחשבונה, ובכך יסגור בהקדם את המינוס הקטן שנוצר.

"הצעירה סמכה על אביה כי ישלים את המשימה, ולרגע לא העלתה על דעתה כי עלול להתרחש מה שקרה בפועל", דברי עו"ד צבי וישנגרד, שאומר כי האב אמנם נענה לבקשת בתו, אך טען, שלצורך ביצוע הפעולה נדרשת לו הסיסמה האישית לחשבון הבנק שלה.

הנערה, האמינה לאביה, ובתמימותה מסרה לו את הסיסמה. למרבה הצער, רק שהתברר לה שנפלה קורבן לתרגיל עוקץ הבינה כי לאב כלל לא הייתה דרושה הסיסמה על מנת להעביר לה כספים.

"באותו מעמד של העברת הכסף לחשבונה של בתו או בסמוך לכך, החל האב לפעול בחשבון הבנק שלה כרצונו", טוען עו"ד וישנגרד. "כך, הוא הזמין פנקסי שיקים מחשבונה ללא ידיעתה או הסכמתה, ופעל מאחורי גבה לצורך ענייניו האישיים והפרטיים". לדבריו, יתכן כי העובדה שהאב הכיר היטב את הצוות הבנקאי בסניף הבנק של בתו, סייעה בידיו "להצליח בתרגיליו היצירתיים".

עו"ד צבי וישנגרד (צילום: אבי מהצרי)

"הבנק  הפר את חובותיו בהתאם לחוק הבנקאות"

בעניין זה, מותח עו"ד וישנגרד ביקורת על עובדי הבנק  אשר שיתפו פעולה, לטענתו, עם בקשותיו של אביה של הצעירה, וזאת למרות שהחשבון רשום על שמה בלבד.

"הבנק אפשר לאב לעשות בחשבון הבת כרצונו, וזאת מבלי לבקש את הסכמתה לכך", טוען עו"ד וישנגרד. "ולכן אנו שוקלים לצרף את הבנק כצד לתביעה זו, על הפרת חובותיו בהתאם לחוק הבנקאות. הצעירה שומרת על זכותה לעניין זה".
בבקשה לתיקון התנגדות לביצוע שטר, שהגיש עו"ד וישנגרד בשם הצעירה, נטען כי חשדה התעורר לאחר שהוגשה תביעה מטעם ההוצאה לפועל נגד הצעירה ואביה, לביצוע שיק  בסך 150 אלף שקלים – צ'ק שכלל לא יצא תחת ידיה.

עם הגשת השיק לביצוע, הגיש בעלהעסק שקיבל אותו לידיו, בקשה נוספת לנקיטת הליכים נגד הצעירה ואביה בטרם אזהרה, וביניהם עיקול חשבון העו"ש של הצעירה. "משנודע לצעירה שנפתח נגדה תיק בהוצאה לפועל, היא הבינה כי נפלה קורבן למעשי מרמה", דברי עו"ד וישנגרד.

"האב מעולם לא הכחיש את מעשיו"

לפני כשנה סגרה הצעירה את חשבון הבנק שלה, מבלי שידעה עדיין על קיומו של השיק. מתצהירה עולה, כי משנודע לה שנפתח נגדה תיק בהוצאה לפועל, היא התעמתה עם אביה, אשר כלל לא הכחיש את מעשיו, וכשנשאל לכך – הודה בפה מלא בכל פרטי האירוע. כך, למעשה, נודע לצעירה כיצד הוצאו שיקים מחשבונה, ונמסרו לאנשים זרים.

בימים אלה הגיש עו"ד צבי וישנגרד בקשה דחופה לתיקון ההתנגדות לביצוע השטר, אשר הוגש בשמה ובשם אביה על ידי עורך הדין של האב.

"תיקון ההתנגדות דרוש, על מנת שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות השנויות במחלוקת שבין הצדדים - אז יוכח, כי אין הצעירה חבה בחוב המיוחס לה, ובוודאי שנהגה בתום לב ובתמימות", אומר פרקליטה עו"ד צבי וישנגרד.

הבקשה התקבלה בבית המשפט השלום בפ"ת ולאחר דיון במעמד הצדדים התקבלה ההתנגדות במלואה.
שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...