מעוניינים לשלב אוכל בריא בתפריט שלכם? הכירו כמה מתכונים שיעזרו לכם לנקות את הגוף מרעלים

25/04/2021
איכות חיים


אוכל בריא מתויג אצל חלקנו כקשה להכנה, וזו אחת הסיבות העיקריות להימנעות מהכנתו ולפעמים כתוצאה מכך - מכישלון של דיאטה. אלא שבפועל, יש מתכונים בריאים טעימים ביותר, שהם גם קלים מאוד לבישול, אך לא תמיד מוכרים לכולם. הגיע הזמן להכיר...

(פריפיק ברישיון)

אין מי שלא יצא לו אי פעם לבגוד בדיאטה של עצמו. אחרי שלל הבטחות, החלטות וכוונות, אנחנו נופלים הישר לזרועות המתוק, השומני או הסינטטי. לפעמים, זה קורה בדיוק בגלל שאנחנו לא יודעים מה הדיאטה שלנו מציעה, מה אפשר לאכול. אז בדיוק בשביל מי שנמצא בקטגוריה הזו, אספנו כמה מתכונים בריאים, דיאטטיים וקלים להכנה, כי די – הגיע הסוף לתירוצים.

כל המתכונים הם ביתיים, ומצריכים מרכיבים בריאים אך נוחים לקנייה, ובמחיר נוח לכול כיס. ב-2021, באמת שכבר נגמרו התירוץ לאכילה לא נכונה. שילוב המתכונים בארוחה והמצרכים בסל הקניות זה הצעד הראשון.  

סלט עדשים לפתיחה

כל סלט, ועדיף שיהיה טרי, הוא תמיד בריא אם מקפידים על מיעוט בשמן ועל מרכיבים טובים. סלט עדשים ופטריות שלנו, הוא בריא ומשביע במיוחד. העדשים מציעות סיבים תזונתיים, חלבון ופחמימה טובה. אז איך מכינים? אחרי שמבשלים את העדשים במים, מטגנים גזר ופטריות (עם כף שמן זית) ומוסיפים את העדשים יחד עם שתי שיני שום. אפשר להוסיף כוסברה ופטרוזיליה, אחר כך מטבלים ואוכלים בהנאה.

פילה דג וירקות

מתכונים בריאים לדגים גם הם מקור נהדר לחלבונים ושומן מהצומח. יחד עם ירקות אדמה, כמו תפו"א, קישוא, גזר ופלפל אדום – הטעם מושלם. המשחק עם דג, זה לוודא שהוא לא יתייבש, אז צריך להיות עדינים. תחילה, יש להכניס את הירקות, חתוכים, לתנור על חום בינוני למשך ארבעים דקות, עד שיתרככו. מטבלים את הדג בשמן, לימון, שום פפריקה כורכום, מלח ופלפל, ולאחר ארבעים דקות, מוסיפים אותו – יחד עם שכבה של כוסברה מעל – לתבנית שבתנור. מחכים כעשרים דקות, ומגישים את המנה.

ולקינוח

קינוח זו תמיד נקודה רגישה, ובדיוק בשביל זה יש לנו מתכון לעוגיות טחינה מושלמות. המתכון פשוט, והעוגיות נשמרות לזמן רב, מה גם שהטחינה עצמה עשירה בברזל. המרכיבים שצריך, פשוטים מאוד. חוץ מטחינה גולמית צריך שיבולת שועל, קמח (ועדיף כוסמין, אך גם לבן הולך), קינמון, אגוזי מלך, שמן ומייפל. מערבבים את כל המרכיבים עד שהכול הופך אחיד. מומלץ להשתמש במכשיר לערבול. יוצקים את התערובת כעיגולים על נייר אפייה ומשטחים. חשוב לשים לב שמשאירים רווחים – העוגייה מתרחבת. את התבנית מכניסים לתנור לחמש-עשרה דקות, כשהעוגיות משחירות בשוליים אז יודעים שהם מוכנות. מקררים מעט באוויר, ואוכלים בתיאבון.

ארוחה בריאה וטעימה

ארוחה בריאה אינה באמת כזאת קשה להכנה. כל אחד, גם מי שלא בישל מעולם, יכול להתנסות בהכנת המתכונים הללו. ועצה אחרונה למתקדמים – אתר מתכונים טוב יכול להיות כתובת נהדרת למי שמחפש לשנות את הרגלי האכילה.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...