תערוכה חדשה במוזיאון פ"ת לאמנות

22/09/2014
חדשות

תערוכה חדשה במוזיאון פתח-תקוה לאמנות תבחן את חוויית המעבר לעולם פוסט-גלובאלי דרך מבחר יצירות של אמנים ישראלים ובינלאומיים.

מוזיאון פתח תקוה לאמנות מציין 10 שנים לפתיחתו המחודשת עם תערוכה שעוסקת בחוויית המעבר לעולם פוסט-גלובאלי, דרך יצירות במגוון מדיות של אמנים ישראלים ובינלאומיים.

התערוכה מחשב מסלול מחדש שתיפתח במוזיאון ב- 2 באוקטובר, תוצג במסגרת אירועי "ערוצי תקשורת" – הביאנלה ה"פוסט-גלובלית" הרביעית שמרכזה בפוזנן, פולין. זוהי מסגרת משותפת של תערוכות ואירועי אמנות, שהשנה נפרשׂת תחת כותרת-העל "פוסט-גלובליזם", על פני 14 ערים ברחבי העולם, ביניהן ניו-יורק והירושימה, איסטנבול והנובר, פתח-תקוה וסן-דייגו. השתתפותו של מוזיאון פתח-תקוה בפרויקט בינלאומי זה, היא פרי שיתוף פעולה מתמשך של דרורית גור אריה, המנהלת והאוצרת הראשית של המוזיאון עם הביאנלה של פוזנן - כחלק ממאמציה לקידום מעמדו וקשריו הבינלאומיים של המוזיאון במהלך העשור האחרון. 

 

מרטין פַּאר - עולם קטן: כיפת אוקיינוס. מייזאקי - יפן, 1996. תצלום צבע, באדיבות האמן ו-Magnum Photos, לונדון

 

התערוכה מבקשת להנכיח את מורכבותו של עידן הגלובליזציה האינטנסיבית - הרווי שינויים, תהליכים והתרחשויות בו-זמניות, תוך התייחסות לשורשי הגלובליות ההיסטוריים. העולם הפוסט-גלובלי מציג דינמיקה חדשה ביחסי הגומלין בין האדם למרחב: גבולות וזהויות לאומיים מתמוססים בהדרגה, וערכו של המקומי עולה על רקע היווצרותה של חברה אזרחית גלובלית והתפתחויות טכנולוגיות המצמיחות אפשרויות חדשות של ניידות במרחב הגיאוגרפי, החברתי והזהותי. מנגד, ניכרים תהליכי שחיקה והיחלשות של מושגים כמו אומה ולאום וערעור הזהות התרבותית-אזרחית ההומוגנית, לצד התעצבותן של תפיסות וצורות חדשות של אזרחות. מהפכת המידע האלקטרוני יצרה אשליה של עולם חסר גבולות והבטחה לחופש תנועה של בני אדם, סחורות ומידע, אך היום כבר ברור שהקשרים הווירטואליים והמסחריים הענֵפים וסבך הכלכלה הרב-לאומית מחוללים דיכוי קולוניאליסטי חדש-ישן בחסות החוק הבינלאומי. על פי תחזיות שונות, בחמישים השנים הבאות יגיע מספר המהגרים הנעים ברחבי העולם לכמיליארד אנשים - משבר הגירה חסר תקדים, שינתץ כליל את ההבחנה בין חיי קבע אורבניים לנוודוּת. ייתכן כי המציאות המתהווה, המקפלת בתוכה אתגרים חדשים כישנים, תציב בפנינו הזדמנות לכונן גיאוגרפיה של זהויות דינמיות, במסגרתה כל אדם יידרש לניווט בלתי פוסק. תערוכה זו, תציע מבט רפלקסיבי אודות מהות הגלובאליות ותשקף את חוויית המעבר לעולם פוסט-גלובלי מפוכח ביצירתם של אמנים עכשוויים, "סוכנים כפולים" הנעים כמטוטלת בין המקומי לגלובלי במובנם כמסורת מול חידוש, לאומיות מול בינלאומיות, יצירה מול ייצור. היא תעלה לדיון שאלות הנוגעות להשלכות החברתיות, התרבויות, הכלכליות והפוליטיות של תהליכי הגלובליזציה, תוך בחינת השפעתן על הפרט ומרכיבי זהותו, במתח שבין האישי לקולקטיבי.  בתוך כך, תציע התערוכה לצופים מסע בין מחוזות ממשיים ומדומיינים, תוך הדהוד מסעות אֶפיים (ממסעו של אודיסאוס ועד מסעות גוליבר) במחוזות הדמיון והרוח, לצד מסעות גילוי, כיבוש וסחר ממשיים.

 

אלכסנדר פטושקו גוליבר החדש, 1935. באדיבות FSUE Mosfilm Cinema Concern, מוסקבה

 

אוצרת התערוכה: דרורית גור אריה

 

משתתפים: סופי קאל, גיא גולדשטין, לוקאס ויקרס, אריאל עפרון, מרטין פַּאר, אמיר יציב, עמוס גיתאי, ליאב מזרחי, טלי נבון, ריאן טרקרטין, סלה-מנקה (דייגו רוטמן ולאה מאואס), אייל אסולין, אלכסנדר פטושקו, נינה פישר ומרואן אל- סאני, תמר הירשפלד.

 

באירוע פתיחת התערוכה, יושק הספר 'מוזיאון: ערך שימוש', שיוצא לאור במלאת עשור למוזיאון בהוצאה משותפת של מוזיאון פתח תקוה והוצאת רסלינג (עורכת ראשית: דרורית גור אריה).

 

פתיחת התערוכה: יום חמישי, 2 באוקטובר 2014 בשעה 20:00.

נעילה: 24 בינואר, 2015.

מוזיאון פתח-תקוה לאמנות נמצא ברחוב ארלוזורוב 30, קרית המוזיאונים – פ"ת.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...