שלוש שנים ל"עיר ללא אלימות" בפתח תקוה

02/10/2017
חדשות


בשבוע שעבר נערך כנס לציון שלוש שנים לתכנית "עיר ללא אלימות" פ"ת בסימן שותפויות.

הכנס נערך בראשות מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק על"א אוריאל בוסו, שברך בשם ראש העיר שנאלץ לעזוב לטובת דיון דחוף בוועדה המחוזית.

נכחו סגני ראש העיר, מנכ"ל העירייה, כלל בעלי התפקידים ברשות ומחוצה לה, אנשי מערכת החינוך, הרווחה, אגף חברה נוער וצעירים, משטרת פ"ת, נציגי המשרד לביטחון פנים ברשות, מר דני שחר מנהל תכנית עיר ללא אלימות הארצית ועוד רבים ומכובדים.

גיל חורב דובר התכנית, דני שחר מנהל התכנית הארצי, שלומי ערה מנהל על"א פ"ת, אסף אלון מנהל המחוז.

הכנס נפתח בתערוכת מיצגים שכללו פריסת מועדון נוער על גלגלים, "נורות אדומות" ותערוכת צילום בנושא "לא לגזענות". במהלך הכנס הוצג סרטון על פעילות התכנית במשך ה-3 שנים שהביא לידי ביטוי את כלל העשייה והשותפויות ובדגש על תחום החינוך, רווחה, פנאי ואכיפה. כמו כן הוקרן סרטון מרגש שהציג את עבודת הרחוב כפי שבאה לידי ביטוי במהלך חופשת יולי אוגוסט האחרונים.

חידוד הקשב בקהל ועוצמת ההתרגשות עלו כאשר מחנכת כיתת מב"ר מתיכון שש שנתי אחד העם, הגברת שירי לבנטל ותלמידתה מיקה תורג'מן, סיפרו על תהליך מעצים שעברו תלמידי כיתת המב"ר - "משהו בלתי רגיל" (כפי שמכנים את עצמם), בו הפיקו חמישה מערכי שיעור בתחום מניעת אלימות אותם הם מעבירים לתלמידי בתי ספר יסודיים.

מיקה תורגמן תלמידת תיכון אחד העם

הנער י' שעלה בליווי מדריך רחוב, מאיר כהן, שמלווה אותו בחצי שנה האחרונה, סיפר בהתרגשות רבה על התהליך אותו עבר מהיותו נער בודד ללא מסגרת וללא רצון לשתף פעולה עם המחלקות השונות בקהילה, למקום בו הוא נמצא היום בו הוא חש ביטחון עצמי ואף מצא מסגרת אליה יכנס לאחר החגים.

אירוע השיא היה העלאת המחזה "האח הגדול 9" ע"י חברי מועדון "דובדבן" שפועל בשיתוף אגף הרווחה, עליו שקדו חברי המועדון בחצי שנה האחרונה ושם סיפרו החברים את סיפורם האישי וכמה המקום נותן להם תקווה, ביטחון ואוזן קשבת.

בין האמרות ניתן היה לשמוע שיתופים אישיים בהם: "אם היה לי את הכסף הייתי תורם לנזקקים", "הדובי שלי מחליף את אמא שלי שעזבה כשהייתי בן 13", "בבית אני משרתת את בני הבית ופה תשומת הלב מופנית אלי ואני מרגישה כמו מלכה" ועוד.    

מ"מ ומחזיק תיק על"א, הרב אוריאל בוסו, ציין בדבריו כי "אחד הדברים הטובים שקרו בפתח תקוה בשנים האחרונות זה כניסת תכנית על"א. את ההצלחות רואים בשטח בתוך העיר ומחוץ לעיר. אני מברך על שיתוף הפעולה עם המשטרה.

הכנס בסימן שותפויות שזה הדבר האמיתי ובשם ראש העיר שנאלץ להעדר, אומר כי הנהלת העיר מכירה ומוקירה את פעילות התכנית ותרומתה לעיר. יבורכו העובדים העוסקים במלאכה".

דני שחר, מנהל תכנית עיר ללא אלימות ומנהל השיטור העירוני הארצי ציין בדבריו: "התכנית שרצה סה"כ שלוש שנים בעיר גדולה ומורכבת כמו פתח תקוה, הגיעה להישגים והפכה להיות עיר מודל לכלל הרשויות בארץ, בדגש על תפיסת ההפעלה שגובשה עם המשטרה ונלמדת ברמה הארצית".

סנ"צ ברק מרדכי, מפקד תחנת משטרת פתח תקוה: "תכנית על"א הינה תכנית הדגל של המשרד לביטחון פנים בשיתוף פעולה עם משטרת ישראל. יצרנו מודל למימוש תכנית ה"אמון" של המשטרה. את ההצלחה ותוצאות שיתוף הפעולה שהביאו לירידה ביעדי אמון בהן אלימות, וונדליזם, התפרצויות, רעש וכו' אנו חשים בשטח. אני שמח וגאה שהתכנית בפ"ת הינה סמן ימני".

מנכ"ל העירייה, יעקב ממן: "לכולם מטרה אחת והיא "עיר בטוחה". צוות התכנית שהתהווה הינו צוות מעולה שפיתח מודל של שיתוף פעולה שהביא להצלחה רבה, אותה אני רואה ומרגיש באופן אישי בשטח. מעבר לפעילות התכנית, היא גרמה לביצוע תהליכים בהם פרויקט הדגל - רישות העיר בסיבים אופטיים ומצלמות אותם כבר מתחילים לראות בשטח".

שלומי ערה, מנהל תכנית על"א פתח תקוה: "שלוש שנים עברו ביעף, למדנו לעבוד בשותפויות שאפשרו לנו להיות מערכת טובה ויעילה יותר ברמה העירונית וברמה הארצית. מודל 24/7 שמאפשר לנו תמונות מצב בבוקר דרך מערכת החינוך, אחה"צ דרך החינוך הבלתי פורמלי בהובלת אגף חברה נוער וצעירים ובשעות הלילה על בסיס המודל הייחודי של עבודת רחוב שפותחה בעיר, כל זה בשיתוף עם תחנת משטרת פ"ת, נותנים לנו שליטה ויכולת טיפול מיטבית להעלאת תחושת הביטחון של התושבים ופעילות מנע לסוגיה. פיתחנו מודלים שנלמדים ברמה הארצית בהם תכנית למימוש יעדי "אמון" של המשטרה, מועדון נוער נייד על גלגלים, מספרה ניידת, מדריכי רחוב, מדריכי מוגנות עוצמה ועתיד בטוח, עו"ס בבתי ספר, תכנית גישור בבתי ספר ועוד. אני בטוח שנמשיך בשיתופי פעולה תוך רצון לתת מענה ללא פשרות לכל אחד ואחת, לווסת משאבים, אמצעים ותכניות בצורה מושכלת, כך שהעיר תמשיך להיות ראשונה בחינוך, תהפוך באופן רשמי לעיר הנוער של ישראל, חזונם של אגף חברה נוער וצעירים ותחושת הביטחון של התושבים תמשיך ותעלה. את תפיסת העולם שלנו ניתן לסכם על פי דברי הרב שלמה קרליבך: "כל מה שילד צריך הוא מבוגר אחד שיאמין בו".

(צילום: זאב שטרן)

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק פ"ת נטו

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...