שוכר או משכיר דירה? הנה כמה דברים שחשוב לדעת

04/06/2018
חדשות


הקיץ הוא הזמן שבו יש גל ענק של התעניינות בדירות חדשות ויד שנייה להשכרה. אנשים מעדיפים לעשות את השינוי במגורים שלהם בתקופה בה אין בית ספר וגן, כדי לא לקטוע שנת לימודים באמצע, וגם קל יותר להעביר דירה כשהילדים בחופש ואפשר לשלוח אותם לסבא וסבתא. בין אם אתם שוכרים דירה, ובין אם אתם משכירים דירה, הנה כמה דבירם שאתם צריכים לשים לב אליהם:

משכירים – הקפידו שהחוזה יהיה עד יולי או אוגוסט

לא משנה כמה אתם סומכים על הדיירים החדשים שנכנסו אליכם לדירה, אתם חייבם לתחום את החוזה לנקודת יציאה בקיץ. כלומר, שהחוזה ייגמר בקיץ, ואם הם ירצו לחדש, שיחדשו לעוד שנה שתסתיים בקיץ. הסיבה שבקיץ יהיה לכם הרבה יותר קל להשיג שוכרים חדשים מאשר בחורף, הודירה שלכם לא תעמדו ריקה.

שוכרים – הקפידו שתהיה נקודת יציאה אפשרית בכל זמן נתון

אף אחד לא יודע מה צפון לו בעתיד, ואי אפשר לחתום על חוזה בלי נקודות יציאה בכלל. גם אם אתם משוכנעים שלא תרצו לעזוב את הדירה, דברים עלולים לקרות. למשל, אם תמצאו עבודה טובה יותר במרחק רב, אם פתאום תרוויחו סכום גדול של כסף שיאפשר לכם דירה גדולה ויקרה יותר, אם הילדים שלכם יזדקקו למסגרת לימודית שנמצאת רחוק – ועוד ועוד. לכן, כשאתם עומדים לחותם על החוזה וודאו שיש לכם אופציה לעזוב בכל זמן, בתנאי שאתם מוצאים למשכיר שלכם דייר חלופי במקומכם.

משכירים – הקפידו על ביטחון בדמות צ'ק בנקאי או שטר חוב

מאחר ואתם נותנים לשוכרים שלכם את הדירה שלכם, שעולה לפחות מיליון שקלים, ואתם לא באמת יכולים לדעת בוודאות שהם ישלמו לכם בכל חודש או יפנו אותה כשיתבקשו, עליכם לדרוש ערבות כלשהי. או צ'ק בנקאי או שטר חוב. באופן כזה אתם מבטיחים לעצמכם פתרון מהיר ופיצוי כספי ללא צורך בעירוב של גורמים נוספים והוצאת כספים נוספת.

שוכרים – התעקשו לתת רק שטר חוב לביטחון

מן הסתם הבעלים של הדירה שאתם רוצים להשכיר ידרשו ערובה כלשהי, שתבטיח אותם במקרה שאתם לא תשלמו את שכר הדירה. אל תסכימו לתת צ'ק בנקאי, כי זה עלול לסבך אתכם – במקרה של צ'ק בעל הדירה יכול פשוט להפקיד אותו. התעקשו על שטר חוב לביטחון, שאותו קשה יותר לממש, ולא ניתן לאיים עליכם כל הזמן בעזרתו.

משכירים – הכניסו סעיף שמגן עליכם במקרה של נזקים לדירה

נזקים לדירה עלולים להוריד משמעותית את הערך שלה, ואתם תתקשו להשכיר אותה לאנשים אחרים ואולי גם תצטרכו לשפץ אותה על חשבונכם. נזקים לא חייבים להיות ברמת של קירות שבורים או חלונות מנופצים. מספיק שהמזגן נדפק, בשביל שלא תצליחו להשכיר את הדירה בהמשך ללא תיקונו או החלפתו (השוכרים במגינה חמה כמו ישראל מוכנים להתפשר על הרבה דברים, אבל לא על מזגן). אחת האופציות הטובות שעומדות בפניכם היא לעשות ביטוח דירה שכורה. במקרה שיש לכם חוזה, אתם לא צריכים לשבור את הראש וגם לא לצאת למאבקים משפטיים מול הדיירים: יש מי שמכסה על הנזקים, וזה לא אתם.

שוכרים – אתם חייבים להתעקש על ביטוח דירה שכורה

בדירות ישנות, מהסוג שבדרך כלל מושכר לסטודנטים וזוגות צעירים, יש הרבה מאד בעיות פוטנציאליות שרק מחכות להתפוצץ. החל מפיצוץ בצינור (שאתם בכל מקרה לא אמורים לשלם אותו, אבל מה תעשו אם בעלי הדירה יוכיחו שזה נגרם בגלל שימוש לקוי שלכם במערכת הביוב למשל?) וכלה בשריפה שמכלה את הרהיטים של בעל הדירה, חלונות שנשברים, חפצים שנגנבים מהדירה ועוד. ביטוח דירה שכורה יעניק לכם שקט ושלווה. אתם יכולים להציע לבעלי הדירה לשלם ביחד, חצי חצי, את הביטוח – אחרי הכל זה גם אינטרס שלו. ובכל מקרה כדאי שתדעו שמדובר בביטוח זול למדי.

שוכרים – בקשו לקבל המלצות על בעל הדירה

כן, לא רק לבעלי הדירה מומלץ לבקש המלצות על השוכרים, זה הולך גם בכיוון ההפוך. אם בעל הדירה שלכם יתגלה כפסיכופט, זו תהיה בעיה קשה עבורכם ואתם תהיו לכודים עד סוף החוזה (או עד שהוא ירצח אתכם בשנתכם. אנחנו צוחקים. ואולי לא). שאלו את השכנים, בדקו אם אתם יודעים מי גר שם קודם, וודאו שמדובר באדם הוגן ונורמלי.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...