קניות לשנה החדשה - איך לעשות שופינג ולשרוד!

25/01/2018
צרכנות


טירוף הסיילים וההזמנות דרך אתרים בארץ ובחו"ל חוסך לכולנו הרבה כסף וזמן, אבל האמת היא שעם קצת סבלנות וידע, אפשר לקנות חכם יותר - שזה במילים אחרות זול יותר ולפעמים גם מהיר יותר. לפי כתבה שפורסמה באתר דה מרקר בחודש אוגוסט 2017, כמחצית מהישראלים רוכשים דרך הרשת  בהיקף ממוצע של 300 עד 500 שקלים. לפי סקר של אתר וואלה שופס, הישראלים רוכשים בעיקר מכשירי חשמל קטנים, סמארטפונים ו... הקשיבו לזה: חיתולים. אז מה הגולשים ממליצים? הנה כמה טיפים.

(צילום: PIXABAY)

דילים וקופונים

הישראלים אוהבים להוריד קופונים דרך הרשת, לקנייה של דברים בחנויות בארץ וגם בחו"ל. קופונים למארזים של מוצרי טיפוח, לקינוח במסעדה, לסרטים ולאטרקציות. סך הכל, התנהגות צרכנית חכמה למדי. בנוסף, קבוצות פייסבוק כמו "כזה אני רוצה", "דברים מגניבים מאיביי", "תמצאו לי ברשת" כוללות מאות אלפי גולשים, שמחליפים מידע על דילים שווים, רכישות קבוצתיות שמוזילות את הקנייה, החלפות של מוצרים ועוד.

טיסות מוזלות

היום כבר אף אחד לא טס לניו יורק במחיר של אלף דולר לכרטיס כמו פעם, ואפשר לפעמים למצוא גם כרטיסים במאה חמישים דולר לכיוון. אבל מה לגבי שאר החבילות והטיולים? איך אנשים טסים לחופשת סקי עם כל הילדים שלהם ומשלמים בסך הכל 5,000 שקלים על הכל, בלי לישון באוהל ובלי לאכול מקופסאות שימורים? טיילים וותיקים ממליצים על שיטת ההזמנה בנפרד: נכנסים לאתר של חברת התעופה, מזמינים טיסה ליעד המבוקש, את המלון מזמינים דרך האתר של בתי מלון, ואת הטיסה חזרה מזמינים מחברת תעופה אחרת. ברוב המקרים זה יוצא משמעותית יותר זול מ"חבילה", לפעמים אפילו חצי מחיר או יותר. יש לציין שזה לא מתאים לכולם. יש כאלה, במיוחד מטיילים מבוגרים יותר שאוהבים שהכל מאורגן על ידי גורם אחד שאפשר לפנות אליו בכל בקשה, אבל אם זה לא מה שמעניין אתכם אז את כל הכסף שחסכתם על הטיסה תזכו לבזבז בחופשה על קניות.

צעצועים

פה מחכה לכם הפתעה: יש הרבה אתרי צעצועים ישראלים שמספקים משחקים וצעצועים מחו"ל במחירים של חו"ל – רק באופציית משלוח נוחה ומיידית, ולרוב גם עם חנות מקומית. באתרים כמו TOYZ של השחקן שלום מיכשווילי למשל אפשר למצוא מגוון גדול של משחקים וצעצועים במחירים שפויים ומשלוח מיידי מהארץ. כמובן, שאם אתם מחפשים לגו למשל, אתר עלי אקספרס הוא האתר שלכם.  מחיר של לגו ג'ונגל בחנות בארץ שעולה כשבע מאות שקלים, ניתן לרכוש דרך האתר הסיני בעשרים ושלושה דולר.

רהיטים

לא חסרים אתרים כמו איביי, שמהם ניתן להזמין רהיטים ומכשירי חשמל במחירים מוזלים, למרות המשלוח המעט מסורבל יותר. אבל האמת היא שכעת, בתקופה של תחילת שנה אזרחית, יש הרבה מאד סיילים בחנויות רהיטים שוות מאד. כמעט כל מותג, החל מבוטיקים יוקרתיים וכלה ברשתות עממיות, מציע הנחות ענק והטבות מועדון על מגוון גדול מאד של רהיטים. אם פספסתם את המבצעים, חכו חודש וחצי: אז יגיע הצונאמי של מבול ההנחות לקראת פסח.

בגדים

הישראלים מזמינים בגדים דרך הרשת, בכמויות שמדאיגות מאד את מנהלי השיווק של הקניונים בארץ. מי שמתפלא כנראה לא מבין את ההבדל בין המחיר בארץ והמחיר דרך הרשת, שיכול להגיע לשישים ושבעים אחוז הפרש. אז איפה הישראלים אוהבים לקנות, בהנחה שאנחנו לא פראיירים, ואיפה שאנחנו קונים זה הכי זול? בראש הרשימה, לפחות לפי הבאזז ברשתות החברתיות, צועדים אסוס, אמזון, דיסני, ואיביי – והרשימה עוד ארוכה.

האם באמת יותר שווה לקנות באמצעות אתרים מחו"ל?

לפעמים זה באמת יותר זול, ובפעמים אחרות, דווקא חנויות מקומיות מציעות מבצעים טובים יותר, עם חווית רכישה נעימה יותר (אפשר להגיע, לגעת, למדוד). לא צריך לזרום "על עיוור" עם העדר, אלא לבדוק בכל פעם מה הכי משתלם ומה הכי מתאים לכם.

בשורה התחתונה זו שאלה פשוטה של תכנון ומטרות; אולי באמת שווה לשלם על טיסה לניו יורק כדי לעשות שבוע שופינג מטורף שימלא לנו את הארון לכל השנה, ואולי במקום לקנות כלי חרס מגלריה עדיף שנקנה יצירה מהשוק ביפו. במקרה הזה, ועם הרבה תכנון, לפעמים עדיף לבדוק אילו הלוואות קיימות בשוק, שיאפשרו לנו לקנות את המתנה המושלמת לנו או לילדים עכשיו וגם לא יחנקו לנו את הכיסים לכל השנה הקרובה. הלוואות יכולות להיות משתלמות במיוחד כשמדובר במוצר יקר מאד (ה-X-box שרציתם, הסלון החדש), שכרגע נמצא במבצע, ודווקא בחודש הבא כשתהיו פחות חנוקים בכסף, המחיר שלו יעלה משמעותית. בקיצור - השנה החדשה היא סיבה מצוינת לקנות לעצמנו או למשפחה שלנו את הדבר הזה שלא הרשינו לעצמנו כל השנה שעברה - אז למה לא? 

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...