סופגניות עשירות בארומה של הדרים

26/11/2014
חדשות

פורטל פ"ת ממשיך להכין אתכם לחג החנוכה הקרב ובא – שזה אומר בעיקר מתכונים למאכלי החג.

באדיבות רשת בתי הקפה גרג אנו משתפים אתכם במתכון סופגניות עשיר בטעמים ובמגוון מילויים של  שוקולד, ריבה, ריבת חלב, לוטוס ועוד - בארומה משכרת של הדרים.

צילום: אסף לוי

חומרים

1 קילו קמח.

50 גר' שמרים.

200 גרם חלב.

180 גר' סוכר.

5 ביצים.

גרידת לימון מלימון אחד.

גרידת תפוז מתפוז אחד.

10 גר' מלח.

150 גר' חמאה רכה.

שמן לטיגון.

מילוי ריבה / אחר.

אבקת סוכר לפיזור מעל.

אופן ההכנה

משתמשים בוו הלישה: שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז, ומערבלים הכל במהירות נמוכה.

מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.

מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, ולאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב.

מחממים שמן לטיגון בסיר. מטגנים צד אחד עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני.

ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים. מפזרים למעלה אבקת-סוכר.

בתאבון!

צילום: אסף לוי

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...