סוגי גלאי עשן ואופן השימוש בהם

12/02/2017
איכות חיים

גלאי עשן מהווים חלק חשוב וקריטי במערכות גילוי עשן ואש במבנים סגורים, תפקידם לספק התראה בזמן אמת כאשר עשן המעיד על דליקה מתפזר ברחבי המבנה. גלאי עשן הם מוצר בטיחותי חשוב בכל מבנה, בין אם זה מבנה תעשייתי או מסחרי ובין אם זה בניין מגורים, בניין משרדים, דירה, בית פרטי, חנות וכדומה. ניתן להתקין גלאי עשן המגיעים כיחידה עצמאית שמטרתה להתריע בזמן אמת על דליקה ועל עשן רב במבנה, או כחלק ממערכת גילוי וכיבוי אש.

תקן ישראלי ת"י 1220

ת"י 1220 עוסק במערכות גילוי אש, אך מתייחס רק לגלאי עשן המהווים חלק ממערכת גילוי אש ועשן הכוללת רכזת, חייגן וגלאים. התקן אינו עוסק בגלאים אלחוטיים, ראוי לציין כי בבתים רבים מותקנים גלאי עשן בסיסיים המתריעים באמצעות אזעקה בעת גילוי עשן בבית או בדירה.

סוגי גלאי עשן ואופן השימוש בהם

יש מגוון סוגי גלאי עשן, ואופן השימוש בהם משתנה בהתאם לדגם ולסוג מערכת גילוי וכיבוי אש המותקנת במבנה. בין הדגמים הנפוצים של גלאי עשן ניתן למנות את הדגמים הבאים:

* גלאי קרן – גלאי יעיל הפועל על עקרון של שידור קרן לייזר המשודרת למקלט ייעודי או לעבר מראה מחזירה. כאשר קרן הלייזר פוגעת בעשן, אזעקה מופעלת או נשלחת התראה לרכזת וזו מפעילה צופר. במערכות מתקדמות נשלחת התרעה גם לבעל הנכס ולכוחות כיבוי אש.

* גלאי אופטי (יוניזציה) – גלאי המותקן על תקרת המבנה, הוא מתחיל לפעול בעקבות חדירה של עשן בכמות מסוימת לגלאי. גלאי זה נחשב לנפוץ ביותר.

* גלאי חום – הגלאי מזהה עליה חדה בטמפרטורה בחדר ומתריע על כך.

* גלאי יניקה – הגלאי שואב אוויר ממספר מקומות בחלל החדר באמצעות מפוח, האוויר נבדק בגלאי ואם מזוהה בו כמות עשן חריגה, נשלחת התרעה לרכזת וזו נכנסת לפעולה.  

לרוב, מחברים את גלאי העשן בחוטי חשמל לרכזת. במקומות בהם לא ניתן לחווט בין גלאי העשן לרכזת מתקינים גלאי עשן אלחוטיים. אחת לחצי שנה חשוב לבצע בדיקות של גלאי העשן המותקנים במבנה כדי לבדוק את תקינותם ואת יעילותם. חשוב לפנות לחברה מקצועית בתחום על מנת לקבל ייעוץ ולבחור בגלאי עשן איכותיים ויעילים. יש לזכור כי לגלאים יש תפקיד חשוב ומציל חיים.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...