מתכון עוגת שמרים במילוי תפוחים בדבש וניל

16/08/2015

ההכנות לראש השנה החלו, והיום - עוגה שמתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק.

באדיבות הקונדיטורית מירן קל ורשת בתי הקפה ביגה, אנו מביאים לכם מתכון לעוגת שמרים במילוי תפוחים בדבש וניל, לקראת חג ראש השנה. העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש.

(צילום: אסף לוי)

הוראות הכנה

 500גרם קמח

 25גרם שמרים טריים

250 גרם חלב

1 ביצה

75 גרם סוכר

קורט מלח

 100גרם חמאה

אופן ההכנה

מעבירים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים וביצה מפעילים עם וו לישה ושופכים את החלב פנימה לשים עד לקבלת בצק ומוסיפים מלח ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אלסטי ואז מוסיפים את החמאה. מערבבים כחמש דקות נוספות, מכסים את הבצק במגבת ומשאירים להתפחה עד שמכפיל את הנפח.

מוציאים אוויר מהבצק ומרדדים למלבן, מפזרים את מילוי התפוחים מגלגלים לגלילה ומקפלים לצורת עיגול. מניחים להתפחה עד שמכפיל את נפחו, מורחים ביצה ומפזרים את השטרוייזל.

אופים ב-160 מעלות כ- 35 דקות.

למילוי תפוחים

4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות.

109 גרם חמאה

50 גרם צימוק לבן/שחור

20 גרם קינמון

מקל וניל

במחבת ממיסים 100 גרם חמאה ומקל וניל שחצינו לאורכו והוצאנו את התוכן, מוסיפים את התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון והדבש, ומבשלים עד לריכוך של התפוחים.

מצננים.

לציפוי פירורים (שטרוייזל)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

קורט מלח

10 גרם קינמון

150 גרם קמח

 100גרם סוכר לבן

50 גרם אבקת מלך גרוס 

מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים ויחסית גדולים.

שומרים במקרר עד לשימוש.

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה ביצים, סוכר, שמן, דבש. מוסיפים קמח אבקת אפיה סודה לשתייה ותבלינים. לאחר הערבוב מוסיפים תה, מערבבים עד שנטמע, מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק, אופים ב-150 מעלות כ-50 דקות.

העוגה משתבחת לאחר יומיים שלושה.

חג שמח ומתוק כדבש!

למדור האוכל של פורטל פ"ת
שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...