מתכון סלט פסטה מיוחד

14/08/2014
חדשות

כשיש סלמון טרי ואיכותי, כל מה שצריך זה לשמור עליו מפני תיבול ובישול יתר, כדי לתת לטעמים שלו לבוא לידי ביטוי במנה. במתכון זה, מצטרפים לסלמון פרודוקטים המחמיאים לטעמו העדין - צלפים חמצמצים, בצל אדום עוקצני ועשבי תיבול.

באדיבות 'טיב טעם' אנו משתפים אתכם במתכון לארבע מנות של סלט פסטה עם סלמון עסיסי, בצל וצלפים:

 

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה וחלולה (למשל טבעות של Garofalo).

400 גרם סלמון טרי עם העור.

 

 

צילום: אסף לוי

 

לבישול הסלמון:

1 בצל קצוץ

1 כף שמן זית של Cirio

2 כפות חומץ יין לבן של Cirio

2 עלי דפנה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לסלט:

1 בצל סגול פרוס דק

1/2 כוס צלפים חצויים

1/2 כוס שמיר קצוץ ( או פטרוזיליה)

1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הבישול:

יש לבשל את הפסטה לדרגת אל-דנטה (ניתן למצוא הוראות בישול על גבי מארז הפסטה). מסננים, מזלפים שמן זית, מערבבים למניעת הידבקות ומצננים.

מכינים את הדג: מחממים שמן זית בסיר בינוני ומאדים בצל 5 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים חומץ ועלי דפנה ומצמצמים דקה-שתיים.

כשמתחיל לעלות ריח מתקתק מניחים את הסלמון עם העור כלפי מטה, מטבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר. מאדים 8 דקות, מכבים ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות כדי לתת לסלמון להמשיך להתבשל בעדינות באדים שבסיר. מצננים.

מסירים את העור מהסלמון ומפרקים בידיים לשבבים גדולים. מניחים בקערה. מוסיפים את הבצל המאודה ומיצי הבישול שבסיר ומצננים מעט.

מכינים את הסלט: מוסיפים את הפסטה ואת שאר רכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד בטמפרטורת החדר או משהים במקרר למשך שעה-שעתיים.

 

טיפ:

במקום סלט אפשר להכין מאותם רכיבים בדיוק מנת פסטה חמה: מאדים את הסלמון לפי הוראות המתכון ובינתיים מבשלים את הפסטה. מערבבים את רכיבי הסלט בקערה עם שבבי הסלמון ומוסיפים את הפסטה בעודה חמה, ומגישים מיד.

בתאבון!

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...