מתכון לקינוח חגיגי

25/08/2014
חדשות

פרויקט ראש השנה וחגי תשרי שבפתח נמשך - ופורטל פ"ת מביא לכם סדרת מתכונים לחג, המבוססים על מאכלי החג המסורתיים ומשלבים טוויסט עכשווי.

היום, באדיבותו של מאיר רוזנברג – שף מלון רימונים גלי כנרת, אנו משתפים אתכם במתכון קינוח חגיגי במיוחד – מאפה עלים במילוי מוס תמרים ותפוחים בדבש ברוטב יין:

חומרים ל 5 סועדים

בצק עלים

כף אבקת סוכר

 

חומרים לקרם תמרים

כוס שמנת מתוקה

0.5 כוס סוכר

כף ממרח תמרים

כף סירופ סילאן

 

חומרים לתפוחים בדבש

כף חמאה

כף דבש

3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים

2 כפות סוכר

קורט קינמון

 

חומרים לרוטב יין

1 כוס יין לבן חצי יבש

0.5 כוס סוכר

1 ביצה

1 חלמון

כפית רום

 

צילום: יגאל לוי

 

אופן הכנה

1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ ומסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט. מניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח) ואופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.

2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב, מוסיפים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).

3. ממיסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים, מוסיפים את הדבש, הסוכר והקינמון וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.

4. הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד לקבלת רוטב חם ומוקצף. לאחר מכן מקררים את הרוטב.

5. סידור המנה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את התפוחים מעל. מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים. סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.

6. ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

 

בתאבון ושנה טובה!

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...