מתכון לעוגת גבינה פירורים

19/05/2015
חדשות

עוגת גבינה פירורים הפכה כמעט למסורת בכל בית בחג השבועות, והיא למעשה הקינוח שממתיק לנו את החג.

באדיבות רשת קפה ביגה אנחנו משתפים אתכם במתכון המלא.

צילום: דן לב

מרכיבים לעוגת פירורים

קילו גבינה 9%

800 מ"ל שמנת מתוקה 42%

300 גרם סוכר

30 גרם פודינג וניל

30 גרם מ"ל ברנדי

גרידת לימון שלם אחד

אופן הכנת הבלילה:

מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.

אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.

מערבבים עם הלקקן.

לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי.

בוחשים במהירות איטית.

לשמור במקרר.

אופן הכנת הבצק:

450 גרם קמח.

250 גרם חמאה.

160 גרם סוכר.

4 חלמונים של ביצה (צהוב של הביצה)

20 גרם אבקת-אפיה (2 כפות שטוחות)

את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.

מוסיפים בהדרגה את החלמון.

ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.

על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.

הוראות הכנה:

משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.

אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.

מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.

את יתרת הבצק מפוררים ביד או במעבד מזון מעל הבלילה.

מקפיאים למשך 3-4 שעות.

ו......בתאבון!

למדור האוכל של פורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...