מתחילים עבודה במקום חדש? שימו לב לדברים הבאים

25/01/2018
קריירה ודרושים


הצטרפות למקום עבודה חדש היא הזדמנות מצוינת לדאוג לתנאים האישיים. מלבד השכר, מאוד חשוב לשים לב לנושאים כמו ביטוחים, קופת גמל, קרן השתלמות וכדומה. הנה כל הפרטים.

יש כמה נושאים שמושכים את מלוא תשומת הלב שלנו בחיפוש אחר עבודה ולקראת הצטרפות למקום חדש, כמו למשל מה יהיה שכר, מתי צריך להגיע בבוקר ומי יושב איתנו במשרד. כולנו מרגישים מאוד לחוצים לפני ראיון הקבלה וברור שנשאל על השכר, שעות העבודה והתנאים, אבל מתחת לפני השטח יש עוד המון נושאים שיכולים להטות את הכף.

(צילום: PEXELS)

למעשה, ראיון עבודה הוא הזדמנות מעולה לברר מהם התנאים האישיים המלאים והאם הם עולים בקנה אחד עם הצרכים שלנו. בנוסף, לא צריכים להיות מומחים גדולים לדיני עבודה בשביל לדעת האם התנאים הקיימים במקום מסוים מתאימים להוראות החוק או שאולי עדיף לחפש משרה אחרת.

מה מכיל חוזה העבודה?

חוזה העבודה הוא המסמך שיגן עליכם אחרי שההתרגשות תתפוגג ותחזרו לחיים האמיתיים. קודם כל, קראו את הגדרת התפקיד כפי שמופיעה בחוזה וודאו שהיא מתאימה למה שדיברתם עליו עם המנהל בראיון העבודה. בצעו יישור קו לגבי המשימות המוגדרות בחוזה, אופי התפקיד ומי הממונה הישיר.

הסעיף הכי מעניין בחוזה העבודה הוא השכר, אך עליכם לדעת מה הוא מגלם בתוכו. בדקו מה נכלל בהטבות, מה נקבע כתוספת ומה נחשב לשכר בסיס. רצוי להימנע מתוספות פיקטיביות שיורידו את שכר הבסיס תמורת השלמתו בתוספות שונות, אך במקביל גם יקטינו את ההפרשות החשובות לפנסיה, קרן השתלמות, דמי פיצויים, קופת גמל וכדומה.

אל תתביישו לשאול על בונוסים, אופציות וחופשות. הפרידו בין חופשה שנתית לבין חופשת מחלה ובדקו האם יש לכם תנאים נלווים. עוד רצוי לבדוק האם יש סעיף שמירה על סודיות, מה הוא כולל והאם לפי סעיף אי תחרות אתם תהיו מוגבלים במציאת עבודה חדשה. זה אולי נראה מסובך, אבל קריאה יסודית של החוזה תעניק לכם בקלות תשובות לשאלות האלה.

קרן השתלמות – משתלם גם על חשבון המשכורת

מעסיקים לא מחויבים לתת לכם קרן השתלמות אבל מאוד מומלץ לבקש אותה. הפרשות לקרן השתלמות פטורות ממס, ולרוב עדיף להוריד מעט מהמשכורת השוטפת כדי להעלות את סכום ההפרשות החודשיות. בנוסף, רצוי לשאול על קופת קמל ולבדוק עם איזה חברת ביטוח המעסיק עובד. כך ניתן ליצור קשר ישירות עם חברת הביטוח ולברר לגבי אובדן כושר עבודה, תנאי המשיכה והאותיות הקטנות.

המלצה לא פחות חשובה היא לשריין בתוך חוזה העבודה סעיף שבו לאחר זמן קבוע ומוסכם בין הצדדים ייערך דיון לגבי עדכון השכר. זה לא רק יעניק לכם שקט נפשי בידיעה שיש לכם אופק תעסוקתי, אלא גם ימנע את עוגמת הנפש שמלווה דרישה להעלאת שכר. 

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...