משחקי הכס: בתפקיד הנבל - תוכנת ריגול

15/06/2014 | גיל נוילנדר
חדשות

מילי היא מעריצה שרופה של משחקי הכס, היא מכירה את כל הדמויות בעל פה ולעולם לא תפספס פרק, אז מה הפלא שהיא לחצה מיד על הקישור המפוקפק שטען שהעונה הבאה של הסדרה בוטלה? כך תזהו ותימנעו מהונאות ברשתות החברתיות.

מילי חיכתה כבר בקוצר רוח לפרק התשיעי של העונה הרביעית בסדרה המצליחה – משחקי הכס. כדי להעביר את הזמן הנותר עד שעת השידור המיוחלת היא נכנסה לפרופיל הפייסבוק שלה ועלעלה בחצי שעמום בפרסומים השונים שפרסמו חבריה לרשת החברתית, עד שהיא נתקלה בכותרת המרעישה "העונה החמישית של משחקי הכס בוטלה" מתנוססת מעל לתמונתו של טיריון – אחת הדמיות הפופולאריות ביותר בסדרה.

מבלי לחשוב יותר מדיי ומבלי שתידלק נורת אזהרה, לחצה מילי על הקישור המוביל, או אמור להוביל, לכתבה המלאה אודות הידיעה המרעישה. אך כשלחצה מילי על הקישור, היא לא הגיעה לאף כתבה אלא לאתר שטוען שאחת התוכנות האחראיות להצגת תוכן באופן ראוי על המחשב שלה לא מעודכנת ועליה להוריד את הגרסה החדשה ביותר של אותה תוכנה.

למצלומים אין קשר לכתבה

נורות האזהרה של מילי עדיין לא נדלקו, והיא רק חשבה על הסדרה האהובה שלה והאם היא תיאלץ להיפרד ממנה בטרם עת, היא לחצה על הקישור להורדה וחיכתה. לאחר שאותה "הורדה" הסתיימה היא לא מצאה שום כתבה, והקישור מעמוד הפייסבוק החזיר אותה חזרה לאותו אתר שטען שהתוכנה שלה לא מעודכנת - אבל כתבה אין.

רק אז התחילה מילי להבין שמשהו פה לא מריח טוב, היא החליטה להיכנס לאתרי החדשות כדי לראות אם פורסמה כתבה בנושא ואכן היא לא מצאה שום אזכור לידיעה כזו, שללא ספק הייתה מושכת כותרות רבות  אם היא הייתה נכונה.

הטריק הישן ביותר בספר

למעשה מילי נפלה קורבן להונאת פייסבוק מהסוג הנפוץ ביותר – פרסום של פוסט עם כותרת סנסציונית, הוספת קישור עם הבטחה למידע נוסף, תמונה או סרטון וטענה שכדי לצפות בתוכן הנוסף דרושה התקנה של תוכנה מיוחדת או עדכון של תוכנה קיימת, כאשר הכל מעוצב כך שייראה אמין לחלוטין.

מבלי שהתכוונה, מילי התקינה על המחשב שלה תוכנת ריגול שמטרתה הייתה לתעד את הסיסמאות שלה לאתרים השונים אליה היא מנויה, אך בעיקר להשיג את פרטי ההתחברות לאתר הבנק שלה. למזלה, היא גילתה על ההונאה בזמן וכך היא הגיעה אלינו ואנחנו עזרנו לה להיפתר מהתוכנה הזדונית לפני שנגרם לה נזק ממשי.

כך תשמרו על עצמיכם ברשתות החברתיות

פייסבוק זה מקום נהדר לשתף חוויות ותמונות, ולדבר עם חברים. אך עליכם לזכור שעם מיליארד משתמשים פייסבוק היא גם פופולארית בקרב פושעי הרשת שרוצים להרוויח כסף קל בכך שהם מפתים גולשים תמימים ללחוץ על קישורים מפוקפקים.

1. לעולם אל תלחצו על קישורים המבטיחים לכם "חדשות בלעדיות", "תמונות סנסציוניות" או "סרטונים בלעדיים". התגברו על יצר הסקרנות ואל תלחצו! ואם באמת יש חדשות מרעישות, תוכלו למצוא אותן באתרי החדשות המוכרים.

2. לעולם אל תלחצו על קישורים בהודעות צ'אט בפייסבוק, גם אם נראה שהן הגיעו מחבר. הונאות כמו "מצאתי תמונה מצחיקה שלך" או וריאציות שונות, עם קישור מצורף הן בוודאות הונאה.

3. עברו על הגדרות הפרטיות בפייסבוק ועדכנו אותם כך שרק חברים שלכם יוכלו לראות את התוכן שאתם משתפים.

4. אל תעלו לרשתות החברתיות בכלל או לפייסבוק בפרט שום דבר שלא הייתם רוצים שאחרים ידעו לגביכם. זכרו, אחרי שהעלנו קובץ או מידע כלשהו לאינטרנט הוא יוצא משליטתנו והוא עלול להיות מנוצל לרעה על ידי זרים גם אם כביכול הסרנו אותו מהפרופיל שלנו.

5. הגנו על המחשב שלכם בתוכנת אבטחה מעודכנת שתימנע התקנה של תוכנות לא רצויות על המחשב.

 

הסיפור מבוסס על מקרה אמיתי – השמות והמקומות האמיתיים שונו.

 

גיל נוילנדר - מנכ"ל ESET ישראל

 ESETאודות

חברת ESET הינה ספקית בינלאומית של תוכנת האנטי וירוס NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security לארגונים בגדלים שונים וצרכנים פרטיים. החברה מיוצגת ברחבי העולם כולו ביותר מ-180 מדינות וסניפיה המרכזיים ממוקמים היום באנגליה, ארגנטינה, סלובקיה וכמובן ארצות הברית. בישראל, מיוצגת ESET באופן בלעדי על ידי חברת קומסקיור, המפעילה בארץ מרכז פתרונות ותמיכה טכניים בשפה העברית.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...