מה עושים עם ארבעת המינים?

12/10/2014
חדשות

חג הסוכות הסתיים ונשארנו עם ארבעת המינים. למי שתהה מה אפשר לעשות עם האתרוגים שנותרו – אנו מציעים לכם מתכון חגיגי ומיוחד.

באדיבות מאיר רוזנברג - שף מלון רימונים גלי כנרת אנו משתפים אתכם במתכון מיוחד - עופיונים עם קונפי אתרוגים, תמרים ונענע:

 

(צילום: אימרי מדר)

מצרכים

2 יח' עופיונים מחולקים לרבעים

1/2 כוס שמן זית

1 אתרוג בשל וצהוב

7 תמרים צהובים

1/2 כוס סוכר

צרור נענע

1/4 כפית פלפל לבן

2 שיני שום

2 כוס מים

 

אופן הכנה

1. חותכים את האתרוג, מורידים חלק מהקליפה ואת הגרעינים.

2. מבשלים מספר דקות את האתרוג להוציא את המרירות, לאחר מכן שוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה הזו 3 פעמים.

3. מוציאים את הגרעין מהתמרים וחותכים ל-4.

4. בסיר מניחים את האתרוג, התמרים, סוכר, מים ומבשלים בחום נמוך כ- 20 דק'.

4. קוצצים את השום מערבבים עם הנענע, שמן זית, מלח, פלפל והקונפי ויוצקים על העוף את המרינדה.

5. מכניסים את העוף לתנור לחום של 170 מעלות כ- 45 דק'.

 

בתאבון וחג שמח!

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...