מדע מחוץ לקופסא

03/03/2019
חדשות


שבוע החינוך המדעי, שהחל מיסודם של מוזיאון האדם והסביבה בפ"ת בשיתוף מכון ויצמן למדע, מתקיים מדי שנה במוזיאון ומהווה אחד הפרויקטים המרכזיים לאורך השנה.

במסגרת זו מתקיימות מגוון פעילויות מדעיות לקהלי יעד שונים. מטרת הפעילות היא הנגשת המדע לקהל הרחב, בדגש על תלמידים, תוך מתן כלים להעצמת הפוטנציאל האישי של כל אחד, לצד פיתוח יכולות להתמודדות מיטבית עם אתגרי הסביבה המשתנה במאה ה-21.

שמעון אמסלם (צילום: עידן גם)

השנה הורחב 'שבוע החינוך המדעי' לפעילויות ואירועים אשר ימשכו על פני החודש כולו. במהלך חודש זה תתקיימנה מגוון פעילויות לקהלי יעד שונים; כנסים והרצאות, פתיחת תערוכות אשר הוקמו בשיתוף תלמידי בתי הספר בעיר, יום המדע הישראלי, תחרויות מדע ברשת, יום האישה הבינלאומי ועוד.

אירועי חודש החינוך המדעי מתקיימים גם במסגרת שיתופי פעולה עם גופים שונים: מנהל החינוך העירוני - אגף חינוך יסודי וחינוך על יסודי, שירותי בריאות כללית, מגמת מדעי הרפואה והבריאות בתיכון 'ברנר', עמותת Spaceil, חוקרים ומדענים מתחומי הביולוגיה ועוד.

בין התאריכים 26-27.3 יתקיים הכנס המרכזי לתלמידי העיר - "מדע מחוץ לקופסא."

בכנסים תתקיימנה הרצאות חווייתית מעולם התוכן של התלמידים, לצד מתחמי פעילות בתחומי המדע, המשלבים פעילות של הנאה לצד שימוש באסטרטגיות למידה שונות בתערוכות המוזיאון.

השנה יעמדו הכנסים בסימן "מדע מחוץ לקופסא", ובהם ייחשפו התלמידים לתגליות מרכזיות בעולם המדע ולצדן לכל אותם מדענים, חוקרים ויזמים פורצי דרך אשר עמלו רבות לגילויים ופיתוחם לקהל - אותם אנשים אשר חשבו מחוץ לקופסא והתמודדו עם אתגרי הסביבה תוך אמונה בעצמם וביכולותיהם.

בין המרצים אשר ייקחו חלק בכנסים; עמותת "Spaceil" לאחר שיגורה המוצלח של החללית "בראשית" בסוף השבוע שעבר: שחקן העבר בכדורסל שמעון אמסלם בהרצאה "לנצח ולהישאר בן-אדם" - הרצאה מעוררת השראה על מוטיבציה והנעה לפעולה, הצבת מטרות ויעדים והדרך למימושן, והתמודדות עם לחץ ומשברים תוך מינוף להצלחה.

הכנסים יועדו לכיתות ו' בביה"ס היסודיים ולשכבת ח' של העתודה המדעית טכנולוגית בעיר. הכנסים מתקיימים הודות לשותפות ותמיכה של אגף החינוך היסודי והעל יסודי במנהל החינוך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק פ"ת נטו

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...