מדוע כדאי לעשות הסכם חיים משותפים?

24/08/2017
איכות חיים


רבים מאיתנו היו נשואים בעבר, התגרשו והתחילו מערכת יחסים חדשה, שעונה הרבה פעמים להגדרה של "פרק ב'". מה שמשותף כמעט לכל מי שעבר דבר כזה בחיים זה הרצון להגן על עצמו, על הילדים שלו ועל כל הרכוש שהוא צבר במרוצת השנים אך השאלה היא איך נכון לעשות זאת. בנוסף לכך, יש אנשים שנמצאים בזוגיות אך פשוט לא מעוניינים, מסיבות כאלה ואחרות, להתחתן, מה שמעורר את הדילמה: איך נשמור על מה ששייך לנו? אם זה נשמע לכם מוכר ואם גם אתם מתמודדים היום עם הדילמה הזאת כדאי שתדעו שהסכם של חיים משותפים הוא הפתרון המושלם עבורכם. הסכם חיים משותפים מיועדים לאנשים שהם ידועים בציבור, לאנשים שחיים ביחד ולא רוצים להתחתן ולאנשים שהחלו את הזוגיות השנייה שלהם. המשמעות של הסכם כזה היא פרידה נוחה יותר בעתיד ולמרות שאיש לא רוצה לחשוב על זה, כולנו למודי ניסיון ויודעים לומר שזו אופציה ריאלית. לכן, אם יהיה ביניכם הסכם שמאגד את כל הנתונים, החפצים והחלוקות שהייתם רוצים לעשות ביניכם, הפרידה, אם תגיע, תהיה פשוטה יותר.

האם הסכם חיים משותפים הוא בעל תוקף?

התשובה היא חד משמעית כן אך ההסכם הזה חייב להיות חתום מול הגורמים שבאמת יכולים לאשר אותו. בבואנו לבדוק מה נכלל בהסכם של חיים משותפים אנחנו רואים שלרוב הסוגיות הן:

1. איך מחלקים את הרכוש במקרה של פרידה?

2. האם מחליטים שכל הרכוש משותף?

3. איך מחלקים את ההלוואות בבנק במידה ויהיו כאלה?

כל הפרטים האלה יכולים להיות מהותיים מאוד בעתיד ולכן יש לתת עליהם את הדעת. יתרה מכך, הסכם חיים משותפים צריך להתייחס גם לחלק היחסי שכל אחד הביא איתו בערב התחלת הזוגיות. כלומר, מדוע שבן הזוג שלנו, הידוע שלנו בציבור, ייהנה מכל ההון שצברנו בעשרים שנות קריירה, בזמן שהוא בכלל לא היה חלק מחיינו? את כל הפרטים הלאה מאגדים בהסכם שבהמשך שני הצדדים חותמים עליו והסכם כזה יכול להקל מאוד בעת הצורך.

בחרו לכם עו"ד מוביל

אתם תוהים אצל מי כדאי יהיה לחתום על הסכם של חיים משותפים? רוצים להבטיח שאיש המקצוע שאליו אתם פונים באמת יוכל לדאוג לכל הפרטים האלה עבורכם? אם כך, כדאי לדעת שיש לעשות מספר בירורים. לא כל עו"ד יוכל להחתים אתכם על הסכם חיים משותפים ובהחלט שווה לברר שאתם פונים אל אדם מקצועי, מוכשר וכזה שיוכל לתת לכם שירות טוב. כמובן שהמטרה היא לא להשתמש בהסכם הזה לעולם והתקווה היא שהזוגיות שלכם תצליח, אך אין לדעת מה יוליד יום. בנוסף לכך, יש משמעות להסכמים כאלה במידה ולכל אחד מכם יש ילדים ובמידה ויהיו בעתיד סוגיות שונות של צוואות וירושה צריך לחלק.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...