כך תוכלו למנוע זיהום מזון, ולשמור על טריות ואיכות המזון שלכם לאורך זמן

27/08/2020
איכות חיים


טיפים מובילים למניעת זיהום המזון שלכם, ושמירה על טריותו:

מסעדות, חנויות, מפעלי עיבוד מזון ואפילו אצלכם בבית - זיהום מזון יכול לקרות בכל מקום בו נמצא מזון, והוא יכול לגרום לבעיות בריאותיות חמורות.
כדי להימנע מזיהום מזון קיימות מספר שיטות פעולה לטיפול במזון שלכם - הקפדה על השיטות האלו יבטיחו לכם מניעה של קלקול מזון, ושמירה על הטריות והאיכות שלו לזמן רב.

מניעת זיהום מזון באמצעות אחסון נכון

עוד בטרם הגעת מוצרי המזון שלכם לחנויות, הם עוברים תהליכי ייצור קפדניים ביותר הכוללים מכונות אריזה שדואגות לארוז אותם ברמת האיכות הכי מוקפדת שיש.
יחד עם זאת, לאחר רכישת המוצר ולמרות האריזה המוקפדת שלו, עדיין חשוב לשמור על סידור ואחסון נכון שלו - אחסון של כמה מוצרי מזון שונים יחד יכול לגרום לזיהום מזון להתפשט בקלות מפריט אחד לשני, במידה והם לא אוחסנו כראוי.
במיוחד כאשר מדובר באחסון במקרר - חשוב להקפיד על סדר מסוים לפיו מזון מוכן לאכילה, דגים ובשר יהיו באזור הקר יותר של המקרר, ומוצרי החלב, הירקות והפירות ביחידת קירור נפרדת כדי למנוע קרבה בניהם.

מניעת זיהום מזון בהכנות והבישולים

זיהומי מזון עלולים להתפשט גם בזמן הכנת הבישול, וכדי להימנע מכך חשוב לנקות את משטחי העבודה לפני תחילת ההכנות, ולהקפיד לחטא אותם בין השימושים.
מומלץ גם להשתמש בקרשי חיתוך שונים לסוגי מזון שונים, כמו בשר, דגים, עופות, פירות וירקות, ואתו דבר גם עם סכיני החיתוך בהם משתמשים, שמומלץ שלכל סוג מזון תהיה סכין חיתוך משלו.

שטיפת הידיים וניקוי מטליות הכלים והמגבות

דאגו לשטוף היטב את הידיים לפני תעסוקה עם כל סוג של מזון - בשר, דגים, ביצים, ירקות ופירות, ולאחר כל פעולה אפילו הכי קטנה כמו נגיעה בפח, ואפילו נגיעה במוצרים שונים שמשמשים לתהליך הבישול כגון בקבוקי רטבים, ונוזלים אחרים.
הקפידו לנקות ולכבס את אמצעי ניקוי הכלים שלכם כמו מטליות ומגבות, ותנו להם להתייבש היטב לפני שתשתמשו בהן שוב - זכרו כי גם מגבות לחות יכולות להוות אמצעי להעברת זיהומי מזון.

קירור שאריות האוכל, והקפדה על תאריכי תפוגת תוקף

במידה ונותרו לכם שאריות מזון שאתם לא מתכוונים לאכול מיד, חשוב לארוז ולהכניס אותן בהקדם לקירור או הקפאה, ורצוי תוך לא יותר מ- 90 דקות. לאחר מכן, מומלץ להשתמש במזון תוך יומיים.
פרט נוסף וחשוב למניעת זיהום מזון הוא נושא תאריכי תפוגת התוקף של המוצרים.
מומלץ שלא לצרוך מוצרים שתוקפם עבר, גם אם הם נראים ומריחים תקין - תאריכי התוקף מבוססים על בדיקות מדעיות מקדימות, שבחנו לאיזו תקופת זמן ניתן להשתמש במוצר עד להתפתחות אפשרית של חיידקים.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...