חומוס - טחינה - תערובת בשר בקר קצוץ חריף ופלפלים קלויים

08/05/2016
איכות חיים


שף אבי בראל, השף הראשי של רשת בורגרים, מציע לכבוד יום העצמאות ה-68 של מדינת ישראל, מתכון מיוחד בניחוח וטעם ישראלי אותנטי לחומוס-טחינה-בשר קצוץ חריף ופלפלים קלויים.

צילום: אבי בראל

המרכיבים

לחומוס

3 כוסות חומוס מזן הדס

4 שיני שום קלופות

1 כוס טחינה גולמית

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית מלח שולחן

1 כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית פלפל לבן

לבשר הקצוץ

160 גרם בקר טחון טרי

2 שיני שום טרי קצוץ

חצי פלפל אדום חריף קצוץ

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

חצי כפית בהרט

לפלפלים הקלויים                                                                       

2 יח' פלפל אדום                                                                          

2 יח' פלפל צהוב                                                            

כוס חומץ 5%                                                                

כף וחצי סוכר                                                                 

2 שיני שום פרוס                                                           

כפית מלח                                                                                 

חצי כוס שמן זית איכותי                                                    

6 עלי בזיליקום קצוצים     

                                                 

צילום: אבי בראל

אופן הכנה

החומוס

  • משרים את החומוס יום קודם ל- 24 שעות בהרבה מים.  
  • מסננים ממי ההשריה , שוטפים, מעבירים לסיר ומכסים במים עד לרתיחה. מוסיפים את אבקת הסודה ומבשלים עד להתרככות הגרגירים.
  • מבשלים כשעתיים ומסירים את הקצף שנוצר על פני המים.
  • מסננים וטוחנים היטב במעבד מזון עם 2/3 כוס מי בישול הגרגירים. מוספים את הטחינה והתבלינים.

הבשר

  • במחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ.
  • מוספים את הבשר הטחון והתבלינים ומבשלים עד אשר הבשר מתחיל לשנות את צבעו.
  • משפרים טעמים במידת הצורך לאחר טעימת הבשר.

הפלפליים הקלויים

  • קולים את הפלפלים על הגריל מכל הצדדים עד לשריפה של הקליפה.                  
  • מורידים מהגריל ומניחים בתוך מיכל אטום עד לקירור בכדי שיהיה קל לקלף את הקליפה.
  • מקלפים את הפלפלים ופורסים לרצועות דקות. מערבבים את שאר חומרי התחמיץ עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים על הפלפלים. מאחסנים בקירור.

אופן הרכבת המנה

  • בצלחת עגולה יוצרים גומת חומוס עם שוליים עבים
  • במרכז הצלחת מוסיפים את הבשר הקצוץ המתובל
  • מוסיפים את הפלפלים קלויים
  • מעל הבשר והחומוס מוזגים בנדיבות שמן זית איכותי ומעט צנוברים

אפשרויות לגיוון

  • ניתן להוסיף גרגירי חומוס חמים
  • פפריקה מעושנת

למתכונים נוספים לחצו כאן

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...