הספקטרום האוטיסטי וחרדה חברתית

15/01/2018 | קרן הלוי קרוסקין
איכות חיים

פעמים רבות פונים אליי מתבגרים ובוגרים בשאלה או פנייה: אבחנו אותי כאולי על הספקטרום או חרדה חברתית. אז מה עושים ואיך יודעים באמת האם האבחנה נכונה?

ראשית - מאוד חשוב מאוד ללכת למישהו מוסמך, עדיף שיהיה ציבורי עם הרבה ניסיון ולא "חאפר" שחושב לעשות עליכם "קופה" במצב רגיש.

אז מי מוסמך?

פסיכולוג או פסיכיאטר של מבוגרים העובדים בבית חולים ציבורי, למשל: דיצה צחור. אבל זו רק דוגמא, כל בית חולים ציבורי מחזיק מומחים. כמובן, עדיף לפנות לסגן מנהל מחלקה או מנהל מחלקה ולא לסטז'רים. אומנם אלו (הסטז'רים) יראו את התיק שלכם לרופא בכיר, אבל זה רק עוד תיק, ניירת ולא אתם עצמכם.

עם הגעתכם לאבחון חשוב שתדעו מיהו המאבחן - האם יש עליו המלצות? כמה שנים הוא עוסק במקצוע? דבר נוסף: אבחון רציני לוקח לפחות מספר פגישות, במיוחד אם מישהו גבולי על הרצף - מדובר על לפחות 3 פגישות לכמה שעות.

חשוב לבוא במיטבכם לפגישות אלו. במידה ויש לכם חשד תבדקו אותו. יש אגודות כמו אס"י שצירפו שאלונים, כמו כן יש מרכזים המומחים לאבחונים מסוג זה, כמו בית אחד ברמת חן ובכפר סבא.

חשוב מאוד שאם אתם רגישים בתהליך, תשתפו מישהו קרוב אליכם, לא שיפוטי, על מנת שיוכל ללוות אתכם בתהליך. בתהליך מסוג זה צפויים לכם הרבה טלטלות רגשיות והתלבטויות, כגון: תהליך של קבלה עצמית, אבל, עצבות וקבלת החלטות בנוגע לעתיד.

חשוב שתדעו שזהו לא סוף העולם ואתם לא היחידים, ברגע שתאפשרו לעצמכם לעבור את תהליך של קבלה עצמית הכל יראה מגומד מול המציאות שנראית כביכול איומה. עם כל הצער שבאבחון חשוב שתדעו מגיעות לכם מטעם המדינה זכויות סוציאליות מביטוח לאומי.

לאחר האבחון כדאי להיעזר באנשי מקצוע, כמו מפתחי תכניות ושיטות לימוד, פסיכולוגים ואנשים היכולים לתמוך במיומנויות חברתיות וקשיים חברתיים, תעסוקתיים.

אתם מוזמנים להתקשר אליי בכל שאלה ואשמח לסייע - בהצלחה!

קרן הלוי קרוסקין - מפתחת תכניות אישיות ושיטות הוראה אישיות

050-2077010

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...