המתכון הסודי להכנת סופגניות חמאה

17/11/2014
חדשות

ההסבר לאכילת מאכלים מטוגנים בשמן, כמו סופגניות בחנוכה, הוא כזכר ל"נס פח השמן" שבו שרתה ברכה במעט השמן שהיה בפח והוא הספיק להדלקת מנורת המקדש במשך שמונה ימים‏.

באדיבות טיב טעם, שמציעה בסניפיה לקראת חג החנוכה מגוון סופגניות אווריריות ועשירות מבית המאפה "שמרים", אנו מביאים לכם מתכון קל להכנת סופגניות חמאה טעימות במיוחד.

(צילום: מוטי ריס)

מתכון לסופגניות חמאה

חומרים

300 גרם קמח לבן

1 ביצה מס' 1

20 גרם שמרים טריים

40 גרם סוכר

50 גרם חמאה

כף ברנדי

100 גרם מים

גרדת לימון

6 גרם מלח

אופן ההכנה

יש ללוש את כל החומרים ללא המלח כ- 6 דקות באיטיות, ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות במהירות יותר גבוהה.

מניחים לבצק לנוח חצי שעה ומחלקים ליחידות של 70 גרם. מכדררים לכדורים, מתפיחים ומטגנים בשמן כותנה כ- 3 דקות מכל צד.

טיפים להכנת סופגניות

טובלים כף עץ בשמן אם יוצאים בועות סימן שהשמן חם וניתן לטגן.

מומלץ לטגן בשמן כותנה.

לטגן במחבת מולטי שף - קל מאד לטגן את הסופגנייה ולא מצריך הרבה שמן.

ניתן למלא ולקשט את הסופגניות כיד הדמיון כמו: ריבת חלב ואגוזים, חלבה שקדים, ריבת חלב, שוקולד ופצפוצים, סוכריות קופצות, ריבת תות ועוד.

בתאבון!

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...