במה חשודה בדיוק בר רפאלי?

17/12/2015
חדשות

על מה נחקרת בדיוק בר רפאלי, והאם החקירה תוליד לבסוף כתבי אישום את זאת לא ניתן לדעת עדיין, אך מומחי מסים כבר יכולים להעריך את סעיפי האישום האפשריים בחקירה זו לאחר שנודע כי הדוגמנית נחקרת אודות הנחות ומתנות אותן קיבלה מחברות שונות, ביניהן חברות בנייה.

לדברי עו"ד קרן זרקו זמיר, אשר מייצגת חשודים ונאשמים בעבירות מס וצווארון לבן, כל תחום הנחות הסלב שנוי במחלוקת.

בר רפאלי. למצולמים האחרים אין קשר לכתבה. (צילום: HUBLOT - יח"צ חו"ל)

"רבים אינם יודעים זאת, אך מחירי עסקות שכוללים בתוכם הנחות משמעותיות תמורת שירותים, המצטברים לסך עשרות אלפי שקלים או יותר, חייבות בדיווח לרשויות המס", אומרת עו"ד זרקו זמיר. לדבריה, מפורסמים לא מעטים אשר הגיעו אל משרדה בעבר טענו כי דיווחו על העסקאות לרשויות המס, וטענו שכלל לא העלימו מס.

"רשויות המס אומרות למפורסמים כאלה תקשיב לנו ידידי, ייתכן ויזם הנדל"ן רצה לתת לך הנחה גדולה, ואפילו להפסיד עליך כספים. אותנו זה לא מעניין. אנחנו מעוניינים לקבל את החלק שלנו בעיסקה כלומר מס רכישה על פי המחירים של הדירות באותו איזור".

לכאורה, מדובר בדרישה לא הוגנת, אך לדברי עו"ד זרקו זמיר, רשויות המס מניחות שלעסקאות האלה, בייחוד כאשר הן נעשות בין אנשים שאינם קרובי משפחה - יש גם ערכים נוספים שלא דווחו. כך למשל, כאשר אדם מפורסם רוכש דירה בפרויקט בניה חדש, ומוכן לחשוף זאת בתקשורת, הוא למעשה מעניק פרסום חינם, ששוויו מאות אלפי שקלים אם לא מיליוני שקלים ליזם שהעניק לו את הדירה בהנחה. למעשה מדובר פה בעיסקת ברטר של החלפת סחורות ושירותים בין הצדדים  - עסקה אשר גם היא חייבת בדיווח ובתשלום מסים כדין.

על כל הנחה שמקבלים צריך לדווח?

עו"ד קרן זרקו זמיר: "בשום אופן לא. אבל אם תמורת ההנחה ניתן שירות ברור מטעם הסלב, אזי מדובר בעסקת ברטר לכל דבר ועניין". לדבריה, במקרים כאלה עולות על פני שטח שתי בעיות. "ברכישת דירה לדוגמא, המפורסם אמור היה לדווח על ההנחה כהכנסה מעסקיו, וכמו כן, היה צריך לשלם את מס רכישה באופן מלא  - כלומר על פי שווי שוק הדירה".

ומה לגבי מתנות הניתנות למפורסמים?

עו"ד קרן זרקו זמיר: "בפרקטיקה המקובלת נערכים במקרה זה שני מבחנים: מבחן הציפיה ומבחן המהותיות. כאשר המתנה מהותית, כלומר בעלת ערך רב – אזי היא תעורר את עניינה של רשות המסים. לא מדובר במתנות קלות ערך. כמו כן, רשות המסים תצטרך להוכיח סבירות של ציפיה לקבלת המתנה. כך, אם מצופה מהמפורסם לתרום את שמו ואת תמונותיו לקמפיין פרסומי, אזי מדובר במתנה שיש עימה רווח לשני הצדדים – ויש לדווח עליה ככזו".

עו"ד קרן זרקו זמיר

"הליך פלילי המלווה בקנסות כבדים ואפילו מאסר"

"מבלי להתייחס לפרשייה הנוכחית, ידועים מקרים בהם הצדדים דיווחו לרשויות המס על גובה עיסקה פיקטיבי אשר לא משקף את ההנחה האמיתית שניתנה" אומרת עו"ד זרקו זמיר. לדבריה, הדבר מהווה עבירה חמורה על שורה ארוכה של חוקים, וביניהם סחר בחשבוניות פיקטיביות, אי דיווח אמת לרשויות המס.

לדברי עו"ד זרקו זמיר, כאשר רשויות המס מגלות העלמות מס, הן פותחות בחקירה, ואז עומדות פעמים רבות מול הנאשם שתי ברירות – להודות בהעלמותיו ולשלם כופר, אשר כולל את סך ההעלמות בתוספת קנסות כבדים, או לעמוד לדין. במקרה של הרשעה, על הנאשם יהיה להחזיר את הכספים אותם העלים, בתוספת ריבית וקנסות כבדים, וייתכן ואף יושתו עליו עונשי מאסר או עבודות שירות.

"אל תשבו ותחכו שרשויות המס ינקשו בדלת"

לדברי עו"ד זרקו זמיר, חוקי המס מיטיבים מאד עם אנשים אשר חושפים כספים שלא דווחו - מיוזמתם. לדבריה, במסגרת של גילוי מרצון, מבטיחות רשויות המס שלא לפתוח נגד המעלימים הליכים פליליים, לא להטיל עליהם קנסות ולפטור אותם מריביות שונות.

כמו כן, קיים הליך של גילוי מרצון אנונימי, במסגרתו הנישום לא חושף את זהותו, ויכול לקבל מרשויות המס הערכה מדויקת כמה כספים יידרש להחזיר להן, במקרה ויבחר לחשוף את העלמותיו.

"מדובר בהליך מאד בטוח המאפשר לנישומים לבחור האם להמשיך ולחיות בפחד מפני נקישה בדלת של רשויות המס, או להצהיר על הכספים שלא דווחו לשאת בעלויות המס האמתיות שהיו אמורות לעבור לרשויות המס" אומרת עו"ד זרקו זמיר. לדבריה, אין המדובר רק בנכסים ובמתנות שניתנו בישראל, אלא גם בכספים, ובחשבונות בנק לא מדווחים בחו"ל שניתן להכשיר אותם בדיעבד במסגרת גילוי מרצון.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...