בדרך לקניית דירה: איך לא לשלם הרבה ולהישאר עם מעט?

19/07/2016 | הדס חן
חדשות


דירה היא נכס יקר, אחד היקרים שתרכשו בחייכם. לפי אילו קריטריונים תבחרו את הדירה שלכם, ולמה כדאי להיעזר בעורך דין - טיפים לרכישת דירה מיד שנייה.

מזל טוב, החלטתם לרכוש דירה. מאחר שמדובר בנכס יקר, מן הסתם אתם עומדים להשקיע בו את מרבית חסכונותיכם, ירושותיכם, להיכנס להתחייבויות משכנתה גדולות, או גם וגם... איך שלא יהיה, מדובר בהרבה כסף, אולי כל הכסף שלכם, ואם בדירה מיד שנייה עסקינן, חשוב מאוד להיות מודעים לכל השלבים החשובים בתהליך קניית הדירה, כדי שלא תמצאו את עצמכם עם נכס שעלה הרבה אבל שווה מעט.
מה חשוב לבדוק כשרוכשים דירה מיד שנייה?

נתחיל בכלל שנכון להרבה נכסים, אך במיוחד לדירה: חשוב לבחור דירה שתשמור על ערכה לאורך זמן וניתן יהיה למכרה בבוא היום במהירות ובמחיר הוגן.
זכויות במקרקעין – האם המוכר והבעלים של הקרקע הם אותו אדם?
מצאתם את הנכס שבו תרצו להשקיע ולהשתקע? התחילו בבדיקת הזכויות על הנכס. ראשית, בדקו את זכויות המקרקעין של הקבלן או המוכר, ואם יתעורר הצורך, אל תהססו להיעזר בשירותי עורך דין.
אם מדובר בקרקע של מנהל מקרקעי ישראל, בדקו האם למוכר חוזה פיתוח או חוזה חכירה. אם הקרקע פרטית, בקשו לדעת האם המוכר הוא בעל הקרקע הרשום בטאבו, ואם לא, הבינו היטב מה טיב זכויותיו להירשם או לרשום אתכם כבעלים. 
מצב הדירה – חפשו את הרטיבות
לכו לבקר בדירה ובבניין יותר מפעם אחת – מומלץ בשעות שונות. בדקו את תקינות הברזים, את עוצמת זרם המים, הפעילו את המזגן, ואל תשכחו להזיז חפצים שצמודים לקיר – פעמים רבות מסתתרת שם רטיבות.

אם אתם מתכננים לבצע שינויים בדירה, בדקו אם הם ניתנים לביצוע לפני סגירת העסקה.


הנאים השכנים בעיניכם? ובתי הספר? והסביבה?
לפני שתחליטו על קנייה, הסתכלו סביבכם. בררו מה בנוי ומהן תוכניות הבנייה לעתיד באזור, ואפילו בדקו את תכנית המתאר המקומית. חשוב גם להבין מה מציעים הסביבה והאזור מבחינת נגישות, נוחות ועניין. בררו היכן נמצאים גני הילדים ובתי הספר הקרובים, מרכזי קניות, בית כנסת, איך התחבורה הציבורית באזור והאם הנגישות לצירי תנועה מרכזיים טובה. ותמיד כדאי לשאול ולהתעניין האם יש שכן המתבלט במיוחד, כזה הידוע כאחד שעושה צרות.
אל תשכחו את התשלומים הנוספים
חכו עוד רגע לפני שתסכמו עם המוכר מה יהיה המחיר הסופי, וחשבו גם את כל התשלומים הנוספים – תתפלאו לגלות שהם לא קטנים: מס רכישה – עשוי להגיע ל- 3% מערך הדירה, עמלת תיווך – 2%  ממחיר הדירה ושכר טרחה לעורך דין – 2%-1% ממחיר הדירה. עוד תשלומים נוספים כוללים אגרות שונות, כגון אגרת רישום בטאבו – רישום הערת אזהרה בהליך הרכישה – וחיבור לחשמל, מים וגז.
זיכרון דברים וחוזה – אל תמהרו לחתום
החלטתם שזה הנכס שלכם? התחילו בחתימה על זיכרון דברים. אולם, שימו לב – לזיכרון דברים כתוב יש תוקף של חוזה, אם מצויים בו הפרטים המהותיים הנדרשים לביצוע העסקה. לכן, כדאי להתייעץ עם עורך דין ולא להיחפז ולחתום על זיכרון דברים מחייב.
ממשיכים הלאה? הגיע הזמן להכין את החוזה. מה חשוב שיכיל החוזה? את כל ההסכמות וההבנות, הגדרה נכונה של הדירה (קומה, מספר הדירה כיווני האוויר וכד'), את הזכויות על הנכס כפי שהן מופיעות בנסח הטאבו. בנוסף, ודאו שלא מוטלים על הנכס שעבודים או עיקולים, וכן שלוח התשלומים וזמן מסירת הדירה לידיכם מתאימים לסיכום עם המוכר.

בדקתם, חתמתם, שילמתם וכבר יש לכם מפתח ביד? עכשיו נותר רק לבדוק עם עורך הדין שלכם כי רישום הזכויות על שמכם אכן בוצע, ולהתחיל לחפש חברת הובלה.

 

הדס חן – יועצת נדל"ן

אנגלו סכסון

052-5556669

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...