איפה המטען של הרכב שלי?

14/09/2020
נדל"ן ותחבורה


ידוע לכל כי רכב חשמלי שונה למדי מרכב המונע בבנזין. באותה מידה, גם תהליך ההטענה שלו שונה לגמרי מהתדלוק המסורתי המוכר לנו של רכבי בנזין. בכתבה הבאה נציג מספר קווים מנחים לתהליך הטעינה של רכב חשמלי, שיעזרו לכם לטעון את הראש במידע שימושי בנושא זה.

לא עוד תחנת דלק, מעתה אמרו עמדת הטענה

רכב חשמלי פועל באמצעות סוללות הנמצאות בתחתיתו. ממש כמו כל מוצר חשמלי נטען אחר - פלאפון, מכשיר גילוח וכו' - גם הוא מצריך חיבור למקור חשמל על מנת להיטען באנרגיה להמשך פעילותו. בשונה ממוצרי החשמל הללו, הרכב החשמלי נטען בצורה המיטבית ביותר כאשר הוא מחובר לעמדת הטענה ייחודית. חיבור לשקע חשמלי רגיל אמנם יפעל אבל יעשה זאת בצורה ממושכת (לעיתים מעל יממה) ולכן הוא אינו טוב כפתרון קבוע. עם זאת, חשוב להחזיק בתא המטען "כבל סבתא" - אמצעי המשמש לחיבור הרכב לשקע החשמלי, על מנת שתהיה אפשרות להשתמש באופציה זו כאשר אין אף עמדת הטענה ייעודית בסביבה.

עמדת הטענה רגילה תספק סוללה מלאה בטווח שבין ארבע לעשר שעות, לפי תלות בכמה משתנים ובהם גודל הרכב. מקובל להטעין את הרכב בזמן שהוא עומד בחניה, בעת לינה או בזמן הימצאות במקום העבודה למשל. לפיכך, שאלת זמן ההטענה אינה כה רלוונטית כפי שחושבים תחילה, אלא רק מצריכה אימוץ של הרגלים חדשים. בדגמי הרכב החשמלי השונים קיימת אופציית נעילה, כך שניתן ללכת לישון בראש שקט ולטעון את הרכב ללא השגחה.

תגיד, יש לך מטען מהיר לרכב במקרה?

בנוסף לעמדת ההטענה הרגילה קיימת עמדת הטענה מהירה. עמדה זו  מסוגלת לטעון סוללה כמעט במלואה תוך מחצית השעה, והיא בנויה על שימוש בהספקי חשמל גדולים. ככל שההספק החשמלי גדול יותר כך ניתן לטעון בזריזות רבה יותר. עמדת הטענה תחשב כמהירה מהספק של חמישים קילוואט ומעלה.

חשוב לציין שלא כל הדגמים החשמליים תומכים באופציית ההטענה המהירה. חלק מדגמי הדור הראשון אינם מאפשרים הטענה מסוג זה, ולכן מוטב לברר לפני רכישה עתידית של רכב אם היא אכן קיימת.

אז איפה איפה הן, העמדות ההן?

בשונה מתחנות הדלק המסורתיות הפזורות בכל רחבי הארץ, עמדות הטענה חשמליות הן דבר מעט יותר טריקי למציאה. אולם עם התפשטות המגמה החשמלית הן נעשות יותר ויותר שכיחות, וכיום ניתן למצוא אותן בחניונים מסוימים, מקומות עבודה, וישנן אפילו עמדות ציבוריות בכמה אזורים וערים בישראל.

אפשר למצוא מפות עמדות הטענה באפליקציות ניווט פופולריות כגון ווייז או גוגל מפות. גם לחברות ההטענה יש אפליקציות מותאמות, אשר באמצעותן ניתן לראות את פיזור העמדות. בחלק מהאפליקציות ניתן גם לבדוק את זמינות העמדה, ואף קיימת אפשרות רישום אליהן. 

כמובן שבעלות על רכב חשמלי כדאית יותר אם יש אפשרות לעמדת הטענה פרטית בבית. עלות הקמת עמדה שכזו היא כמה אלפי שקלים, ולצערנו מחייבת במקרים רבים שטח או חנייה פרטית כלשהן. הקמת עמדה הטענה בבית משותף למשל, מחייבת אישור מלא של כל הדיירים, ולכן תהיה מעט יותר מסובכת לביצוע.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...